HKM London: Duhovna obnova i godišnji skup

 

U prigodi dvadesete obljetnice obnovljene neovisnosti Republike Hrvatske, odazivajući se Papinu pozivu na novu evangelizaciju, Hrvatska katolička misija London organizirala je duhovnu obnovu i godišnji skup od četvrtka 8. do nedjelje 11. prosinca 2011.  godine koje je predvodio msgr. Milivoj Bolobanić, generalni vikar zadarske nadbiskupije, uz glazbenu pratnju kantautora Luke Balvana.

Polazeći od nauka Crkve i bogatog osobnog iskustva msgr. Bolobanić je blagom odlučnošću iscrpno sa snagom govorio odakle izviru korijeni problema ljudi našeg vremena.  Iako najčešće uključuju osobnu uključenost, kao što smo baštinici dobrog naslijeđa, moguće je poprimiti i loše utjecaje. Traumatačni događanji u najranijim fazama postojanja mogu biti izvorom kasnijih trpljenja. Negativna životna iskustva ostavljaju teret u ostatku života. Na poseban način područje okultnoga i mnogi izričaji „novog doba“ zamke su na putu mnogima, ne samo mladima.

 

Služeći se evanđeoskim tekstovima msgr. Bolobanić je posebno naglasio kako je Isus veliki ozdravitelj, te da služba ozdravljenja u Crkvi i dalje neprekinuto traje, osobito  u Euharistiji, te preko pomazanih slugu po darovima vjere i ozdravljenja.

Uz više meditativnih tekstova posebno je duboka bila priprema na sakramenta ozdravljenja ispovijed kojem su vjernici pristupili s posbenom dirnutošću. Duhovna obnova završila je u nedjelju svečanim euharistijskim slavljem, blagoslovom s Presvetim Oltarskim Sakramentom  i prigodnim molitvama. Na kraju je bila i mogućnost iznošenja iskustva i slavljenja kroz zahvalnost. U spomen na sv. Nikolu uz blagoslov najmlađima su podijeljeni prigodni darovi.

Misnom slavlju pridružio se vlč. Michael Puljić, svećenik nadbiskupije Birgmingham. Hrvatska katolička misija London djeluje više do 40 godina, a od 2007. vodi je o. Ljubomir Šimunović, franjevac Provincije Presvetog Otkupitelja sa sjedištem u Splitu.

Marin Milanov
 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Karin: Dan sjećanja na razaranje samostana

************

Vinjani: Sjednica Područnog vijeća OFS-a

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas789
Ovaj mjesecOvaj mjesec40877
UkupnoUkupno7507710

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 58