Proložac: Žive jaslice i koncert božićnih klapskih pjesama

Koncert božićnih klapskih pjesama

U organizaciji klape «Sv. Mihovil Proložac» zajedno sa Župnim uredom dana 28. prosinca 2011.  s početkom u 19 sati u prepunoj crkvi sv. Mihovila u Prološcu  održan je već treću godinu za redom koncert božićnih klapskih pjesama.

Ulazeći u crkvu najprije biste pomislili da ste došli u vrata raja. Ispred oltara u bijelim haljinama i sjajnom aureolom iznad glava smiješilo se pedesetak malih anđela. Naravno, to su članovi Dječijeg zbora. Ta dojmljiva slika oduševila je sve nazočne, pogotovo goste, a mi Proložani nismo ništa manje ni očekivali kada znamo da je to priredila s. Filipa Smoljo.   Nakon kratke najave voditelja programa Tatjane Meter i Mira Matića te pozdrava župnika fra Vinka Gudelja, oni su zajedno sa Mješovitim zborom skladno otpjevali dio iz mjuzikla «Poklon pastira», te nekoliko božićnih pjesama.

Zatim su nastupile ženske klape: Neviste iz Imotskog, Mendule sa Čiova i Košute iz Košuta, te muške klape: sv. Mihovil MUP Split, Dubrava iz Omiša, Rogotinski crkveni pjevači iz Rogotina te domaćin, klapa sv. Mihovil.

Solisti su kao i prethodne dvije godine  i ove večeri bili Marijana Pezo i Marijan Župić Vukas. Svi izvođači su otpjevali po dvije božićne pjesme. Svaki nastup popraćen je gromoglasnim pljeskom i oduševljenjem prološke publike.

Na kraju su voditelji programa pozvali sve izvođače kao i publiku da zajedno otpjevaju pjesme: U se vrime godišta, Radujte se narodi i Kirie eleison. Ovakva kulturna, hvale vrijedna priredba, (koja je uključila oko 150 izvođača) te izvanredna posjećenost, jasan su pokazatelj kako su Proložani prepoznali ljepotu klapske pjesme i shvatili vrijednost i potrebu ovakvih susreta.

To su potvrdikle i riječi našega župnika fra Vinka na kraju koncerta: da nešto ovako lijepo, kao što je ovakva večer u prološkoj crkvi nije izvedeno čak ni u zagrebačkoj katedrali. Druženje i pjesma nastavljeno je u župnoj dvorani. A na rastanku obećanje svih izvođača:»Ako Bog da vidimo se i dogodine!»

Tekst: Tatjana

Fotografije 

.

Žive jaslice

Na svetkovinu Kristova rođenja, kao i svake godine, već dvanaesti put za redom u Prološcu (u koritu rijeke Suvaje ispod mosta) uprizorene su žive jaslice. Nešto više od 150 kostimiranih glumaca svih uzrasta briljantno je odigralo prikaz rođenja Isusa Krista. Bez obzira na hladno vrijeme okupio se je veliki broj Prloložana, njihovih prijatelja iz cijele Imotske krajine.

Ulogu sv. Obitelji ove je godine imala čast predstavljati obitelj Matić, otac Vedran, majka Nada i njihov sin Filip.

Početni pozdrav kao i zahvalu za cjelokupni događaj uputio je župnik fra Vinko Gudelj.

Sva ova događanja dodatno je obogatio pjesmom naš Veliki i Dječiji zbor pod ravnanjem s. Filipe Smoljo. Idejni začetnici ovog događaja je Milan Maršić Kubela i Đelo Matić, kojima se još jednom ovim putem zahvaljujemo.

Tekst: Fra Ivan Vuletić

Fotografije 

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Hrvatski ansambl „Lado“ u HKŽ München

************

München: Stepinčevo 2020.

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas713
Ovaj mjesecOvaj mjesec62887
UkupnoUkupno7446587

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 57