Split: Sjednica Konferencija provincijala OFM

U samostanu sv. Frane u Splitu održana je u ponedjeljak, 20. veljače 2012. godine, južnoslavenska konferencija provincijalnih ministara OFM. Sjednicom je predsjedao fra Željko Tolić, provincijal, a sudjelovali su fra Marijan Karaula, prov. vikar (Sarajevo), fra Ivan Sesar, provincijal (Mostar), fra Željko Železnjak, provincijal (Zagreb), fra Josip Sopta, provincijal (Zadar), fra Stane Zore (Ljubljana) i fra Nikola Vukoja, tajnik Konferencije.

Na sjednici su se provincijali osvrnuli na prijedloge provincijskih definitorija koji su održali sastanak u Međugorju i naglasili važnost provedbe onih koji se mogu odmah početi ostvarivati.

Provincijalni ministri su zatim bili upoznati s izviješćem međuprovincijskog tajnika za formaciju i studije o programu za 2012. godinu koji treba započeti ostvarivati.

Tema sjednice bila je također imenovanje povjerenstava za organiziranje susreta koji su najavljeni kao što su susret formacije gvardijana u jesen 2012, zajednička priprava za svečane zavjete, kontinentalni kongres Istočne Europe za formaciju i studije (16.-23. rujna 2012.).

Fra Željko Tolić, predsjednik, na kraju sjednice je zahvalio svim provincijalnim ministrima i izrazio želju da će programi i zaključci biti ostvareni velikodušnim služenjem braći svojih provincija i cijele Konferencije i Reda.

 

Pretraži sadržaj

Najave

13. prosinca: Lišane: VI. formacijski susret OFS-a

**********

15. prosinca: Brist - Božićni koncert

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas218
Ovaj mjesecOvaj mjesec30011
UkupnoUkupno6444628

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 40 

Administrator

franodoljanin@gmail.com