Makarska: Održan duhovni kapitul Frame

U franjevačkom samostanu u Makarskoj održan je od 9. do 11. ožujka 2012. godine duhovni kapitul na temu „Budimo jaki u vjeri“ Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva Franjevačke mladeži. Na duhovnom kapitulu sudjelovalo je 40 framaša iz slijedećih mjesnih bratstava: Dubrovnik (Rožat), Imotski, Lovreć, Metković, Otok, Proložac, Runovići, Sinj, Split-Gospa od Zdravlja, Split-Sv. Obitelj, Vinjani, Vrgorac i Zmijavci.

Sudjelovanjem u pobožnosti križnog puta i euharistijskim slavljem započeo je duhovni kapitul u petak, 9. ožujka, u 18.00 sati. Pozdrave i uvodne napomene uputili su Ana Mikulić, područna predsjednica, fra Frano Doljanin, područni duhovni asistent, i Perina Granić, područna voditeljica formacije. Nakon pozdrava framaši su ispunjali radni list na temu „Moj osobni profil“ koji je sadržavao pitanja o obitelji, školskim danima, prijateljstvu i župi.

Drugi dan duhovnog kapitula započeo je molitvom Jutarnje. Predavanje na temu „Obećanja – put vjere“ održao je fra Frano. Nakon predavanja bio je rad po skupinama na temu predavanja i radnog lista „Moja vjera“. Prijepodnevni dio programa završio je plenumom. Poslijepodne framaši su hodočastili u svetište Vepric gdje su slavili svetu misu koju je predvodio fra Frano, a u koncelebraciji je bio don Alojzije Bavčević. Nakon povratka iz Veprica i molitve Večernje, framaši su još jednom radili u skupinama i svoja razmišljanja iznijeli u plenumu. U 21.30 započelo je klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom u kojem su sudjelovali svi framaši, a završetak je bio u nedjelju ujutro u 6.30 sati.

 

 

U nedjelju, 11. ožujka, framaši su sudjelovali na euharistijskom slavlju u franjevačkoj crkvi Uznesenja Marijina u 9.00 sati koje je predvodio fra Miljenko Odrljin, makarski gvardijan. Nakon svete mise članovi mjesnih bratstava imali su zadatak napisati drugom mjesnom bratstvu jednu 'poslanicu' kao što je sv. Pavao pisao poslanice pojedinim crkvama svoga vremena. Duhovni kapitul završio je zajedničkim ručkom.

Framaši su nastojali na ovom duhovnom kapitulu produbiti vlastiti poziv svoga poslanja u Crkvi u društvu kao svjetovni franjevci. Iskustvo zajedništva i sudjelovanja na kapitulu potiče i ohrabruje da u osobnom životu budu jaki u vjeri.

Fotografije 

 

 
 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas310
Ovaj mjesecOvaj mjesec67891
UkupnoUkupno7610392

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 29