Split: Deseti broj časopisa „Počeci“

Iz tiska je 3. ožujka 2012. izišao deseti broj časopisa franjevačkih bogoslova „Počeci“. Tema broja je: Sveti Franjo Asiški i Hrvati (1212. – 2012.). Prilozi u prigodi 800. obljetnice dolaska sv. Franje Asiškog u Hrvatsku. Novi broj sadrži devet cjelina: Urednikova riječ, Franjinim stopama, Čuvari nade, Razgovor, Meditacija, Anegdote, Anketa, Poezija i Aktualno; koje su raspoređene na 84 stranice. Urednik je fra Šimun Markulin.

sim zanimljivih priloga, u časopisu se mogu pronaći mnoge fotografije iz života i rada franjevačkih bogoslova; zatim aktualni broj članova franjevačke obitelji u Hrvatskoj (tablica) te Dekret o imenovanju Ivana Meštrovića subratom Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja (Split). Autori priloga u cjelini Franjinim stopama nastojali su kroz jednostavne i zanimljive tekstove prikazati bogatu franjevačku tradiciju u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini (od dolaska sv. Franje do danas), kao i neizmjeran doprisnos franjevaca sveukupnoj hrvatskoj znanosti i kulturi. U cjelini Čuvari nade naglasak je na Provinciji Presvetog Otkupitelja. U Razgovoru fra Pierbattista Pizzaballa, kustod franjevačke Kustodije Svete Zemlje, govori o aktualnom stanju na Bliskom istoku, kao i mogućim doprinosima mladih hrvatskih franjevaca djelovanju Kustodije. Ovaj broj donosi i dvije nove cjeline: Anegdote i Anketa, koja je provedena među studentima splitskog Sveučilišta. U Aktualnom autori obrađuju skorašnji ulazak u Europsku uniju, mogućnosti evangelizacije internetom, budućnost hrvatskih voda, populacijske trendove u hrvatskom narodu i javno djelovanje kršćana.

ovi broj je prigoda da mladi još više i bolje upoznaju život franjevaca u  Hrvatskoj, posebno u splitskoj provinciji i franjevačkom klerikatu na Trsteniku. Osim u tiskanom izdanju, novi broj je dostupan i na raznim internet-stranicama i portalima u pdf formatu – kako bi što više čitatelja imalo priliku da pročita „Početke“. Novi broj može biti od velike pomoći svim pastoralnim djelatnicima u radu s mladima, osobito u animiranju i poticanju novih duhovnih zvanja. Ovim putem izražavamo zahvalnost svim ljudima koji su sudjelovali u nastanku novog broja „Početaka“, želeći svima: ad multos annos!

Novi broj možete preuzeti OVDJE.

Predstavljanje 10 brojeva časopisa „Počeci“ 

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

WIESBADEN-NAUROD: Duhovne vježbe za hrvatske svećenike i đakone iz zapadne Europe

************

Šubićevac: Čitanje Biblije

************

XIV. nacionalni tečaj za duhovne asistente OFS-a i FRAME

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1384
Ovaj mjesecOvaj mjesec72979
UkupnoUkupno7539812

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 44