Frama Drniš organizirala Uskrsni koncert

Članovi Frame Drniš organizirali su, u nedjelju 15. travnja 2012., uskrsni koncert u crkvi Gospe od Ružarija u Drnišu. Na samom početku koncerta sve je pozdravio fra Mario Radman, župni vikar, koji je u pozdravnoj riječi zaželio da ta noć uistinu protekne u glazbenom duhovnom ozračju, odnosno da slušatelji dožive glas duše u svojoj nutrini.

Framaši su probili led i prvi započeli s programom. Otpjevali su 5 prigodnih pjesama: Mesija, Znak ljubavi, Uskrsni san, Stvoreni za nebo te Samo na tvom putu.

Nakon framaša, na koncertu je nastupio mješoviti pjevački zbor ''Vox Animae'' iz Splita, pod voditeljem i dirigentom prof. Tomislavom Veršićem.

Mješoviti pjevački zbor „Vox animae“ osnovan je u listopadu 2007. godine pod okriljem Sveučilišta u Splitu, a od prosinca 2011. djeluje samostalno. Vrijednim i predanim radom brzo je pridobio simpatije publike nudeći, u svom repertoaru, poznata djela domaćih i inozemnih autora, u stilskom i vremenskom rezdoblju od renesanse do modernih uradaka 21.stoljeća. Nakon mnogo uspješnih nastupa u gradu i široj regiji, zbor je počeo aktivno sudjelovati na domaćim i međunarodnim smotrama i natjecanjima pa se tako u kratkoj,ali zanimljivoj povijesti može pohvaliti: - osvojenim 3. mjestom 2009. i  2011. godine na Susretima hrvatskih pjevačkih zborova,hrvatskom nacionalnom natjecanju; - dvama srebrnim odličjima osvojenim na međunarodnom zborskom natjecanju „Slovakia Cantat 2010.“; - dvjema srebrnim medaljama na Svjetskom prvenstvu u zborskom pjevanju održanom u Grazu 2011. godine. Kao Frama počašćeni smo i jako zahvalni na njihovu dolasku te upotpunjavanju koncerta njihovim nastupom.

Na kraju programa framaši su izveli dramski isječak nazvan "Ljubav Božja" po uzoru na već osmišljenu predstavu. Mislim da nije dovoljno ako kažemo da smo ponosni na framaše koji su izvodili dramski dio. Velik broj ljudi je bio oduševljen i dirnut, čak do te mjere da su im niz obraze potekle suze.

Jedna zajednička slika Frame i zbora ''Vox Animae'' za uspomenu i spremni smo za bolje upoznavanje, izmjenu dojmova i domjenak u prostorijama Frame. Koliko god se zboru ''Vox Animae'' svidio naš dramski dio, toliko se nama svidjelo njihovo pjevanje.

Velika zahvala pripada gospođama iz Franjevačkog svjetovnog reda koje su omogućile da uz priču, upoznavanje i izmjenu dojmova imamo i prigodni domjenak. Osobno se nadam da ćemo nastaviti s ovakvim radom te da će i u budućnosti biti još mnoštvo ovakvih događaja.

Fotografije 

Tekst: Tea Škiljo, Frama Drniš

 

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas959
Ovaj mjesecOvaj mjesec959
UkupnoUkupno7615837

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 55