Hodočašće FSR-a u Zakučac kod Omiša

U subotu, 12. svibnja 2012., na blagdan Leopolda Bogdana Mandića, područno vijeće FSR-a Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva organiziralo je hodočašće u Zakučac kod Omiša.

Nakon okupljanja hodočasnika oko 9.00 sati u dvorištu franjevačkog samostana u Omišu, fra Filip Budić, gvardijan, pozdravio je hodočasnike u crkvi i ukratko protumačio povijest samostana i crkve. U ime područnog vijeća Mila Šuto, područna predsjednica FSR-a, pozdravila je braću i sestre te najavila program. Fra Frano Doljanin je izmolio pobožnost sv. Leopoldu Bogdanu Mandiću. Hodočasnici su imali također mogućnost posjetiti muzej i vrt oko samostana.

Procesija i molitva franjevačke krunice započela je u 10.30 sati. Nakon dolaska u svetište hodočasnici su imali mogućnost za sakrament ispovijedi. Euharistijsko slavlje predvodio je fra Bože Vuleta, vikar Provincije i gvardijan u Sinju. U koncelebraciji su bili fra Filip Budić, fra Vladimir Tadić i fra Frano Doljanin. Na kraju je fra Frano zahvalio svim sudionicima hodočašća, a na poseban način domaćem mjesnom bratstvu FSR-a u Omišu, fra Filipu i sestrama franjevkama.

Na povratku iz Zakučca do samostana članovi FSR-a su prošli kroz grad Omiš. Mjesno bratstvo FSR-a Omiš i gvardijan su pripremili ručak za sve hodočasnike. S. Bernarda Župić i članovi FSR-a Omiš pripremili su prigodne poklone za sve sudionike. Fotograf Borko je za svako mjesno bratstvo izradio veliku zajedničku fotografiju. Svi sudionici ovoga hodočašća skupili su 2.600,00 kn za obitelj u potrebi koja živi u Omišu. Program je završio oko 15.30 sati.

Na hodočašću je sudjelovalo oko 150 članova FSR-a iz 17 mjesnih bratstava Splitko-dubrovačkog područnog bratstva. Zanimljivo je spomenuti da među članovima FSR-a na ovom području tri članice dolaze iz tri različite države (Argentina, Brazil i Peru).

Fotografije 

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1186
Ovaj mjesecOvaj mjesec20545
UkupnoUkupno7635423

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 91