Roditelji zbora mladih Gospe od Zdravlja u Rami

Već dugi niz godina zborovođa u Svetištu Gospe od Zdravlja u Splitu fra Stipica Grgat i orguljašica s. Zorislava Radić organiziraju hodočašća i duhovne obnove ne samo za članove zborova Gospe od Zdravlja (dječji zbor, Mješoviti zbor mladih i župski mješoviti zbor) nego i za roditelje mladog i dječjeg zbora. Do sada su roditelji hodočastili u poznata svetišta u Hrvatskoj i Italiji: Sinj, Visovac, Marija Bistrica, Međugorje, Krasno, zatim svetišta u Italiji: Loretto, P. Pio na Montegargano, Monte Cassino, Rim, Asiz, Padova, Venecija itd., a ove smo godine posjetili drevni samostan u Rami u subotu 16. lipnja 2012. godine.

Na put je pošlo sedamdeset roditelja. U divnom i veselom ozračju, s molitvom (Jutarnja iz časoslova) na usnama, dugim čekanjem na graničnom prelazu na Kamenskom, sretno stigosmo u Ramu. Impresionirani lijepim krajolikom stigosmo u samostansku crkvu gdje nas je ljubazno dočekao vikar samostana fra Zoran, koji nam je nakon pozdrava detaljno ispričao povijest i značenje ovoga samostana. Uslijedila je kratka pauza, razgledavanje muzeja, a potom sv. Misa. Nakon mise i zajedničkog druženja uz kavu i ramsku šljivu uputismo se prema drugom odredištu, Tomislavgradskom samostanu, a nakon toga na ručak u obližnji restaurant. Okrijepljeni ukusnim jelom i lijepom riječju domaćina zaputismo se prema novoj oazi mira i pobožnosti, samostanu Karmelićana sv. Iliji u Grabovici. Razgledasmo samostan i poželjesmo da provedemo jedan "duhovni" vikend na ovom živopisnom mjestu.

Navečer istog dana stigosmo u Split opet s krunicom u ruci i Večernjom molitvom. Oduševljeni današnjim sadržajem stvorismo plan već za slijedeću godinu.

Sudionik

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Slika sv. Nikole Tavelića u Promini

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas311
Ovaj mjesecOvaj mjesec58181
UkupnoUkupno7525014

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 27