Runovići: Biskup Mate Uzinić predvodio slavlje na Gospu Karmelsku

U propovijedi je mons. Uzinić rekao kako je hrvatski narod stoljećima povezan s Blaženom Djevicom Marijom: Mariju koja šuti izabrao je za svoju zagovornicu, Mariju koja služi za svoju kraljicu. Spomenuvši molitvu i pouzdanje u Boga i Gospu u vrijeme ratne ugroženosti biskup je istaknuo potrebu pouzdanja u Boga i Gospu danas, kada je i izvana i iznutra ugrožen čitav narod, a na poseban način obitelj. Ugledati nam se u Mariju, nadasve u njezinu mudrost po kojoj je u svom srcu čuvala i prebirala događaje sa svojim sinom Isusom. Kao što je Isus htio biti u onome što je Oca njegova, tako i mi danas trebamo Bogu dati prvo mjesto u svom životu, u svojim obiteljima.

Na kraju sv. mise župnik se zahvalio svima koji su pridonijeli proslavi blagdana Gospe od Karmela, te na poseban način ocu biskupu Mati što je došao u Runoviće te pozvao vjernike da mole za oca biskupa da ga Duh Sveti vodi i krijepi u njegovoj pastirskoj službi.

Večernju sv. misu u 19h slavio je i propovijedao fra Rafael Begić župni vikar u Prološcu, a preko sv. mise svirala je gđa. Aneta Babić, voditeljica zbora mladih u župi.

Vjernici su se za ovu proslavu pripravljali trodnevnicom koju su predvodili: fra Nikica Ajdučić – župnik Podbablja, fra Frano Laco župnik Zmijavaca i fra Marko Babić – profesor na KBF-u u Splitu. Prije večernje sv. mise u 19h molila se Gospina krunica te su vjernici imali prigodu za sv. ispovijed.

Treći dan trodnevnice kada se u župi salvi svetkovina Posvete župne crkve bila je ispovijed za sve članove župe u 18h. Ispovijedali su svećenici: fra Zoran Jonjić, fra Nedjeljko Jukić, fra Frano Laco, fra Nikica Ajdučić, fra Rafael Begić i fra Eduard Sokol.

Tog su se dana na inicijativu fra Marka Babića okupili učenici Osmogodišnje škole Runović koji su završili osmogodišnju školu prije pedeset godina, 1962. god. Okupljanje je počelo u O. Š. Runović gdje ih je primila i pozdravila gđa. Marija Biočić, ravnateljica, a gdje se svatko predstavio i gdje je bio zajednički ručak. Navečer su se našli u župnoj crkvi na sv. misi u 19h koju je predslavio i propovijedao fra Marko Babić, a koja je bila u sklopu trodnevnice Gospi od Karmela. Fra Marko je u propovijedi govorio o crkvi građevini koja nas upućuje na nebeski hram u kraljevstvu Božjem. Preko sv. mise sjetili su se svojih pokojnih kolega učenika i učitelja.

Na blagdan Gospe od Karmela sv. misu u 8h slavio je i propovijedao župnik fra Mladen Prolić, a preko sv. mise svirala je č. s. Ana Jukić, a u pjevanju joj je pomagala č. s. Mirna Puljiz. Č. s. Ana je za blagdan Gospe od Karmela okitila crkvu, kao i pretprošle nedjelje, 8. srpnja kada se u župi slavilo 100 godina Gospina oltara. 

Fotografije (FNJ)  

 

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas649
Ovaj mjesecOvaj mjesec7653
UkupnoUkupno7622531

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 35