Početak vjeronaučne godine u HKM München

U subotu 13. listopada 2012. godine hrvatski su mališani iz glavnog bavarskog grada zajedno sa svojim roditeljima i vjeroučiteljima proslavili početak nove vjeronaučne godine u kapeli bl. Alojzija Stepinca. U HKM München već tradicionalno vjeronaučna godina započinje po zavrešetku Oktoberfesta, kada ujedno počinje i bogati život u različitim misijskima skupinama. U subotu je kapela bl. Stepinca bila pretijesna da primi sve roditelje i njihove mališane koji su došli u okrilju HKM-a proslaviti početak druženja na putu usvajanja znanja iz svoje vjere. Ovom misnom slavlju za početak vjeronaučne godine nazočile su i učiteljice hrvatskog jezika koje su početkom ove školske godine stigle u München gdje će predvoditi nastavu hrvatskog jezika za djecu hrvatskih iseljenika.

Misno slavlje je predvodio fra Ante Jojo Marković uz koncelebraciju fra Borisa Čarića voditelja HKM-a.  Dječji zbor Hrvatski slavuji i zbor mladih uz podršku mladih iz orkestra Misije pod ravnanjem s. Nikoline Bilić i na ovom misnom slavlju su svojim pjevanjem i sviranjem oduševili nazočne roditelje i svoje vršnjake. Promatraču sa strane se pružala prekrasna slika mladih pjevača koji svojim nježnim i toplim glasovima uz zvukove tamburice i gitara pjevaju o Bogu i o vjeri svoga naroda. Tako u Misiji stasaju nove generacije pjevača i svirača koji na jezikun svojih roditelja i djedova veličaju Gospodina. Zahvaljujući neumornom i predanom radu sestre Nikoline Bilić dječji zbor i zbor mladih svojim pjevačkim umijećem sve više oduševljavaju posjetitelje misnih slavlja na kojima nastupaju. Fra Ante Jojo je u slikovitoj i djeci prilagođenoj propovijedi istaknuo da djeca i odrasli u svom životu nose različite torbe koje su ispunjene raznolikim sadržajem. "Neka vaše torbe budu ispunjene sjemenom mira, ljubavi, tolerancije, strpljenja, zalaganja za druge, nesebičnosti, požrtvovnosti, koje će jednog dana stvoriti bolji i plemenitiji svijet"- poručio je fra Jojo. Vjeronauk je učenje i putovanje kroz život, iskoristite tu prigodu i upoznajte božansku ljubav, koja će vam pokazati kako trebate podržavati jedni druge i zauzimati se za slabije i nemoćnije. Pored znanja  koja usvajate u školi trebate usvajati i znanja iz svoje vjere, kako bi se u vama stvorila podloga da jednog dana budete živi primjeri vjere svoga naroda - istaknuo je fra Jojo u svojoj propovijedi.

Na kraju misnog slavlja se voditelj HKM fra Boris Čarić zahvalio roditeljima koji dovode svoju djecu na vjeronauk i na druge misijske aktivnosti poput pjevanja, sviranja i folklora, ističući da na taj način održavaju svoju povezanost sa hrvatskim narodom.

Fotografije 

Tekst i fotografije: Anđela Drmić

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas192
Ovaj mjesecOvaj mjesec14472
UkupnoUkupno7629350

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 20