Podbablje: Područni susret Frame

"Umnoži nam vjeru", citat iz Lukinog Evanđelja geslo je ovogodišnjeg XIII. po redu Područnog susreta Franjevačke mladeži Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva koji je u subotu 27.listopada, održan u župi sv. Luke evanđelista u Podbablju.

Tristotinjak mladih iz šesnaest mjesnih bratstava od Sinja do Dubrovnika koja djeluju na području Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva već u jutarnjim satima ispunilo je prostor ispred župske kuće u Drumu gdje je mlade čekao organizirani doručak. Nakon doručka i kratkog upoznavanja mladi su ispunili klupe središnje podbapske crkve Sv. Ante gdje ih je sve pozdravila područna predsjednica Ana Mikulić, izrazivši zahvalnost Bogu na današnjem susretu. Rekla je da je prigodno što se današnji program odvija upravo pod geslom iz Lukinog Evanđelja jer je zaštitnik domaćinske župe upravo sv. Luka. Nakon pozdrava područne predsjednice, mlade framaše su u ime domaćina pozdravili i predsjednik mjesnog bratstva Franjevačke mladeži (Frame) iz župe Podbablje -Luka Matković, a potom i mjesni župnik fra Nedjeljko Čarapić koje je mlade pobliže upoznao sa svojom župom. Nakon pozdravnih govora fra Jure Hrgović, područni duhovni asistent je predvodio jutarnju molitvu.

Nakon pozdravnih govora uslijedilo je zanimljivo predavanje na temu susreta koje je održao imotski gvardijan, župnik i dekan fra Kristian Stipanović, a potom je održan rad po skupinama. Za ovu prigodu mladi su za svoj program koristili prostorije mjesne osnovne škole te župne dvorane kao i crkve. Nakon zaključka uslijedio je plenum u kojem su mladi izlagali svoje zaključke koje su donijeli u radu po skupinama.

Iako je kiša nemilosrdno padala mlade ni to nije omelo tako da su nakon zahtjevnog misaonog rada iza samog zaključka objedovali, a prigodni ručak za sve mlade su pripremili župljani Podbablja: Branko Tolić, Zdenko Perkušić, Milan- Mićun Šušnjar, Nedo Perkušić, Ivica Glavaš uz pomoć uvijek nazočne s. Filipe Smoljo.

Iza objeda te kratkotrajne pauze uslijedilo je pokorničko bogoslužje kojega je predvodio župnik Podbablja fra Nedjeljko Čarapić, a potom i prigoda za sv. ispovijed što je ujedno bio i uvod u svečano euharistijsko slavlje kojega je u crkvi Sv. Ante predvodio fra Jure Hrgović, područni duhovni asistent.

Na kraju svečanog misnog slavlja svima su se zahvalili župnik fra Nedjeljko i područna predsjednica Ana Mikulić koja je ujedno ovaj susret iskoristila kao oproštaj od svoje službe u proteklom četverogodišnjem radu na područnoj razini. Na poseban način zahvalila se svima koji su doprinijeli da ovaj dan bude ovako lijep i svečan, a na poseban način načelniku općine Podbablje gosp. Tonćiju Vuksanu koji je nakon toga dobio i prigodni poklon od strane područnog vijeća.

Susret je završen pjesmom, zabavom i rekreacijom uz rezanje velike torte prigodom rođendana Frame koji se simbolično slavi na područnom susretu.

U navedenoj organizaciji na poseban način istaknuli su se i mladi iz Frame Podbablje koji su prethodnih nekoliko dana u nekoliko ekoloških akcija očistili prostor oko crkve Sv. Ante i župske kuće u Drumu.

Fotografije 

Josip Šerić

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas959
Ovaj mjesecOvaj mjesec959
UkupnoUkupno7615837

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 54