Vinjani: Proslavljen sv. Nikola Tavelić

 U srijedu 14. studenoga proslavljen je blagdan sv. Nikole Tavelića u Vinjanima Donjim gdje se nalazi crkva podignuta u čast prvog kanoniziranog hrvatskog sveca.

U jutarnjim satima vjernici su pristizali ne samo iz Vinjana nego iz cijele Imotske krajine i Hercegovine kako bi sudjelovali na sv. misi koju je u 10.00 sati predvodio fra Zvjezdan Linić uz koncelebraciju još četvorice svećenika. Za vrijeme sv. mise zbor mladih župe Vinjani predvodio je pjevanje. Mnogi su vjernici pristupili i sakramentu sv. ispovijedi jer su svećenici započeli s ispovijedanjem već od 9.00 sati i poslijepodne od 14.30 sati. Centralno misno slavlje započelo je u 16.00 sati procesijom oko crkve sa svečevim kipom, a zatim sv. misom koju je u prepunoj crkvi predvodio fra Zvjezdan Linić uz koncelebraciju još trojice svećenika dok su četvorica ispovijedala. Za vrijeme sv. mise veliki zbor naše župe predvodio je pjevanje.

Za blagdan sv. Nikole Tavelića pripremali smo se trodnevnicom koja je započela u nedjelju 11. studenog u 15.30 sati s krunicom i molitvama na čast sv. Nikole. U 16.00 sati slavljena je sv. misa koju je predvodio župnik fra Denis Šimunović uz koncelebraciju fra Jakova Udovičića i fra Frane Lace. U prepunoj crkvi članova OFS-a cijele Imotske krajine i župljana. Poslije sv. mise nastavilo se druženje OFS-a uz domjenak koji su pripremili članovi mjesnog bratstva Vinjani.

Drugi i treći dan trodnevnice predvodio je fra Zvjezdan Linić. Pošto su vjernici pristizali već u 14.00 sati svećenici su bili na raspolaganju za sv. ispovijed već prije 15.00 sati kad je započela pobožnost Božanskom milosrđu molitvom krunice. Druge molitve su započele u 15.30 sati krunicom i molitvom u čast sv. Nikole. U 16.00 sati započela je sv. misa koju je predvodio fra Zvjezdan kao i klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom koje je uslijedilo odmah poslije sv. mise. Za vrijeme sv. mise i klanjanja veliki zbor naše župe predvodio je pjevanje.

Lijepo vrijeme također je pridonijelo još boljem ozračju duhovne obnove!

Fotografije 

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2678
Ovaj mjesecOvaj mjesec22037
UkupnoUkupno7636915

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 73