Drniš: Proslava Gospe od Zdravlja

 Povodom svetkovine Gospe od Zdravlja, u srijedu, 21. studenog 2012., u Drnišu je održano euharistijsko slavlje, koje je predslavio mons. Milivoj Bolobanić, generalni vikar Zadarske nadbiskupije, uz koncelebraciju osmorice svećenika, a na misi su također bili prisutni i novaci s meštrom dr. fra Jurom J. Šimunovićem. Misno je slavlje uveličao drniški župni zbor pod vodstvom s. Augustine Vukančić. U 10 sati, u procesiji s Gospinom slikom, vjernici su se iz crkve sv. Ante uputili prema crkvi Gospe od Ružarija. Gospinu sliku su nosile drniške djevojke.

U svojoj propovijedi, mons. Milivoj Bolobanić istaknuo je kako je Crkva kroz povijest uvijek bila ta koja je pomagala u najtežim vremenima, osobito onima najpotrebnijima pomoći, a Marija je bila ta koja nas je zagovarala kod svoga Sina. I danas je potreban njezin zagovor i njezina pomoć, osobito u pravilnom odgoju mladeži. Mons. Bolobanić je također naglasio  činjenicu kako su, u povijesti, najveći Marijini štovatelji bili upravo oni narodi koji su morali mnogo trpjeti, boriti se za svoje „mjesto pod suncem“. Marija i danas ostaje naša najvjernija odvjetnica i upozorava nas na nova ropstva, na prisutnost praktičnog ateizma, te na izgradnju civilizacije bez Boga. Ljudi su postali materijalisti i hedonisti i podliježu lažnim ideologijama, koje naučavaju i osvješćuju kako za Boga nema mjesta u našem životu. Među ljudima vlada nasilje, sebičnost i mržnja, zlo postaje nešto sasvim normalno, a svijet postaje „pustinja prekrivena blatom“. Marija nam želi pomoći da se oslobodimo od svakog oblika praktičnog ateizma jer ona nas potpuno razumije, a od nas traži samo vjeru kako bi naše prošnje kao Dobra Majka prenijela svome Sinu. Dala nam je krunicu kao „oružje“ protiv zla, koje ispunja onoga koji je moli i ostavlja klicu koja će izrasti u pravdu, solidarnost i ljubav.

Na kraju misnog slavlja, nakon što se drniški župnik fra Petar Klarić na poseban način zahvalio predvoditelju misnog slavlja  mons. Milivoju Bolobaniću, vjernici su se u  procesiji s Gospinom slikom uputili u crkvu sv. Ante, pjevajući Marijanske pjesme i moleći litanije.

Po završetku sv. mise, slavlje se nastavilo za bratskim stolom u župnoj kući.

Tekst. fra Stipan Vugdelija

Fotografije: fra Marko Đerek

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2372
Ovaj mjesecOvaj mjesec21731
UkupnoUkupno7636609

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 91