Imotski: Proslava sv. Cecilije

 Kao i svake, tako je i ove godine spomendan sv. Cecilije, zaštitnice glazbe i glazbenika, svečano proslavljen u Imotskom. U četvrtak 22. studenog prije večernje sv. mise u 18:00 sati HPO Gradska glazba Imotski u svečanom je mimohodu došla do crkve sv. Franje te ispred crkve odsvirala Zdravo, Djevo, a u crkvi, kao ulaznu pjesmu, himnu Gospe od Anđela, zaštitnice Imotskog i Imotske krajine. 

Zahvalno euharistijsko slavlje predvodio je imotski gvardijan i župnik fra Kristian Stipanović, uz koncelebraciju fra Vjeke Vrčića. U prigodnoj je propovijedi o. gvardijan rekao da ovu sveticu slave svi koji se u Gradu na gori bave glazbom. Najprije je naveo tri crkvena zbora: veliki mješoviti, framaški i dječji zbor, koji svake nedjelje svojim pjevanjem animiraju euharistijska slavlja u našoj crkvi. Posebno je zahvalio Gradskoj glazbi na čelu s kapelnikom prof. Ivanom Glibotom Crnim, koji svake godine sviranjem uzveličaju procesije na svetkovine Gospe od Anđela, sv. Franje i Tijelova. Istaknuo je i rad Glazbene škole dr. fra Ivan Glibotić, kao i rad mladih mandolinista te hrvatski festival mandolinista Mandolina Imota, prigodom čega se svake godine organiziraju koncerti u župnoj crkvi. Svima koji slave sv. Ceciliju čestitao je njezin spomendan, uz želju da i dalje razvijaju svoje talente na slavu Bogu, a na radost sebi i svojim bližnjima.

Na svetoj misi pjevao je veliki mješoviti zbor po vodstvom č. s. Sofije Vuković i Anđelka Nikolića. Nakon sv. mise Gradska je glazba odsvirala Bože, čuvaj Hrvatsku, a proslava je nastavljena u samostanskom blagovalištu prigodnim domjenkom.

Fotografije

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas887
Ovaj mjesecOvaj mjesec887
UkupnoUkupno7615765

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 43