Frankfurt: Proslava Nikolinja 2012.

U subotu 1. prosinca 2012. u Frankfurtu je proslavljeno Nikolinje. Ove godine proslava s održala u Nordwestzentrumu  - Titus  Forum. Proslava je počela u 19 sati, a svi zainteresirani su mogli ući u dvoranu već od 18 sati.

Ove godine je bila posebnost što je dječji program bio fizički odvojen od svih drugih dijelova proslave. Naime dječji program je bio strogo „kazališnog“ stila, tako da su svi zainteresirani i roditelji mogli neometani, u miru, gledati nastup svojih najdražih.

U prepunoj dvorani program je trajao nešto manje od dva sata. Cijeli program, prožet pjesmama o Božiću, Dragutina Domjanića i Vladimira Nazora, vodila je gđa Betina mamić-Salvia.

Na samom početku sve prisutne je pozdravio župnik fra Željko Ćurković, a cijelu priredbu su otvorili svojim nastupom najmanji folkloraši „Croatia Ensanble“, koji su pjevali pjesme i otplesali plesove Slavonije. Njih su pripremile i uvježbale Marijana Lubina i Silvija Bosnić.

Nakon njih je nastupio „Zbor djevojaka“, koje svake nedjelje uveličavaju misno slavlje na misi za mlade. One su otpjevale dvije pjesme. Gloria in exelsis Deo i Ne boj se ja sam te otkupio. Na gitari ih je pratio Stjepan Nikolić, a na sintisaizeru Kristina Lekić, pod ravnanjem sestre Pavlimire Šimunović.

A kako se plesalo u hrvatskom Zagorju pokazali su nam srednji članovi folklorne skupine „Croatia Ensanble“. Njih su uvježbale Lucija Mihaljević i Anita Kaić.

Scenskim prikazom, Isus u našem gradu, kojeg su pripremili naši najmlađi sa fra Ivanom, prisjetili su sve prisutne na bit slavljenja Božića. Stavljajući rođenje Isusovo u naše moderno doba, ukazali su da često puta u našem potrošačkom mentalitetu zaboravljamo na ono najvažnije, a to je da se Isus ne rađa negdje daleko, u nekom dalekom Betlehemu, nego baš suprotno, on se rađa među nama, u našoj životnoj sredini, u nama samima i u našim srcima.

Odrasli članovi skupine „Croatia Ensanble“ pokazali su nam kako se je pjevalo i plesalo u Baranji, njih su pripremale i uvježbale: Marijana Lubina i silvija Bosnić.

U iščekivanju svetoga Nikole, prigodnom recitacijom su ga pozvali naši vjeroučenici koje je pripremila sestra Damira Gelo.

Za sam kraj dječji zbor, pod ravnanjem sestre Pavlimire, izveo nam je pet skladbi: Badnja veče, Din dan don, Zvijezda sam, Kada Božić dođe i Mir nam Božić donosi – nakon čega su sva djeca izišla na pozornicu i oko pozornice i sa oduševljenjem dočekali svetog Nikolu i darove. Nakon kratke stanke program u dvorani se nastavio zabavnim djelom, gdje je sve prisutne uveseljavao Band „Bonton“! Cijelo vrijeme u velikom predvorju dvorane bili su stolovi sa hranom i pićem, gdje je svatko mogao naći okrepu za tijelo.

Hvala svima koji su svojim nesebičnim angažmanom pridonijeli da sve protekne u miru radosti i veselju!

Fotografije 

Fra3

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas686
Ovaj mjesecOvaj mjesec20045
UkupnoUkupno7634923

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 56