Sinj: Proslava Dana Gimnazije i Sjemeništa

U petak 7. prosinca naša Franjevačka gimnazija i Franjevačko sjemenište u Sinju proslavili su svoj dan svečanom sv. misom i prigodnom akademijom. Slavlje je održano u crkvi Gospe Sinjske s početkom u 18 sati, a sudjelovali su profesori i ostali djelatnici Gimnazije, učenici i njihovi roditelji, više svećenika i brojni prijatelji.

Franjevačka klasična gimnazija u Sinju i Franjevačko sjemenište u Sinju od davnine slave svoj dan na Svetkovinu Bezgrješnog začeća 8. prosinca. Već godinama ove dvije ustanove, koje su od početka tijesno srasle, svoju godišnju svečanost priređuju u predvečerje svetkovine, a uz gimnazijsku i sjemenišnu zajednicu sudjeluju i učenički roditelji kao i brojni gosti i drugi zainteresirani.

Svečanu svetu misu predvodio je i propovijedao provincijal fra Joško Kodžoman. U  koncelebraciji su bili ravnatelj Gimnazije fra Josip Grbavac, ravnatelj Sjemeništa fra Ivan Udovičić, meštar novaka fra Jure Šimunović, magistar bogoslova fra Jure Hrgović, sinjski gvardijan fra Petar Klapež, gimnazijski profesori i još nekoliko svećenika iz samostana. Na proslavi su sudjelovali i novaci s Visovca i franjevački bogoslovi iz Splita. Misne dijelove pjevali su učenici gimnazije, solisti i mješoviti zbor. Učenici su pročitali misna čitanja i molitvu vjernika.

Nakon mise gimnazijski recitatori, mješoviti zbor i orkestar izveli su meditativno-glazbeni krasnoslov pod naslovom „POLJUBI ME, GOSPE NAŠA!“ koji je napisao fra Ante Branko Periša. Krasnoslov su izveli recitatori, mješoviti gimnazijski zbor i orkestar. Skladbe je priredio i sa zborom i orkestrom uvježbao prof. glazbene umjetnosti fra Stipica Grgat. Recitatore je uvježbao i recital redateljski složio umirovljeni glumac i kazališni intendant Rade Perković, već desetljećima ljubazni podupiratelj Gimnazije u sličnim pothvatima.

Na koncu dojmljive izvedbe, koju je gledateljstvo podarilo srdačnim i burnim pljeskom, svima koji su pridonijeli ostvarenju ovoga vjersko-kulturnoga događaja zahvalio je ravnatelj fra Josip Grbavac.

Fotografije 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1647
Ovaj mjesecOvaj mjesec21006
UkupnoUkupno7635884

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 56