Zagreb: Proslavljena 80. obljetnica samostana i 70. obljetnica župe

 U crkvi i franjevačkom samostanu Majke Božje Lurdske kroz protekli tjedan (od 3. do 9. prosinca) odvijala se proslava 80. obljetnice samostana i 70. obljetnice župe. Večeri od ponedjeljka do srijede uključivale su program duhovne obnove: roditelji prvopričesnika (voditelj: fra Ivica Vrbić, OFM Cap), krizmanika (voditelj: fra Kristijan Kuhar, TOR) te predškolske djece – proslava Nikolinja (voditelji: s. Željka čeko i fra Tino Labrović).

Ostala tri dana protekla su u proslavi trodnevnice Bezgrješnoj, na čiji je blagdan 8. prosinca 1942. osnovana župa. U četvrtak je program započeo večernjom pobožnošću BDM. Misno slavlje i prigodna propovijed bijaše posvećena Sluzi Božjem fra Anti Antiću (predvoditelj: fra Josip Šimić). Poslije mise uslijedila je glazbena večer župnih zborova (dječji zbor, mješoviti zbor, zbor fra Ante Antića i VIS Frame). U petak je program također započeo večernjom pobožnošću Gospi. Misno slavlje predvodio je mons. dr. Juraj Batelja, koji je zajednicu upoznao s povezanošću bl. Alojzija Stepinca s ovim svetištem i župom. Poslije mise nastavljen je okrugli stol (tribina) o osamdesetogodišnjem vjerničkom hodu samostana i župe (predavači: dr. Željka Matešin, dr. Ivan Botica i dr. fra Josip Šimić). U subotu, na svetkovinu Bezgrješnog začeća BDM, misno slavlje je predvodio dr. don Ivan Bodrožić. Poslije mise upriličen bijaše glazbeno-poetski recital: "Maria, najvjernija odvjetnica Hrvatske", autora fra Josipa Grbavca.

Završno slavlje proslave obljetnice samostana i župe održano je u nedjelju, 9. prosinca. Misno slavlje predvodio je mnp. provincijal fra Joško Kodžoman, u koncelebraciji s braćom iz samostana. Provincijal je u propovjedi spomenuo svijetle događaje i osobe iz povijesti samostana i župe te pozvao zajednicu da ima u njima nadahnuće i zalog za sretnu budućnost. Slavlje se nastavilo na bratskom ručku, gdje su se pridružili svećenici iz dekanata. Time smo dostojno obilježili naše obljetnice. Neka bude Bogu na slavu sve učinjeno!

Fotografije 

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1086
Ovaj mjesecOvaj mjesec1086
UkupnoUkupno7615964

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 127