Predstavljena knjiga fra Bruna Peze „Rodoslovlja u Prološcu“

 

U večernjim satima, dana 12. siječnja 2013. godine u dvorani Doma kulture u Prološcu predstavljena je nova knjiga fra Bruna Peze. Doktor znanosti, fra Bruno Pezo, profesor na Franjevačkoj gimnaziji u Sinju napisao je svoju šestu knjigu: Rodoslovlja u Prološcu. To je osmi naslov u Knjižnici lista Proložac i uz predgovor i uvodni zapis o osnovnim obilježjima sela i popis prezimena, grafički su prikazana stabla 84 proloških rodoslovlja, od prvih sačuvanih zapisa iz mletačkog katastra 1725. godine do današnjih dana.


Neka su prezimena nestala, a neka su se mjenjala po nadimcima. Predstavljeno je i pet prezimena kojih više nema u Prološcu, a u knjigu su uvrštena i stabla pravoslavnih obitelji koje žive u mjestu.Prikupljanje potrebne građe je potrajalo više od dvije  godine. U sastavljanju obiteljskih stabala autor se služio crkvenim knjigama, te molio obitelji za dostavu potrebnih podataka. Na 292. stranice u knjizi je otiskano je pedesetak fotografija autora Vedrana Vidaka. Naslovnu stranicu je uredio Zoran Tadinac.

Knjigu su predstavili profesorica Mara Pezo, profesor fra Nedjeljko Jukić, književnik Tomislav Božinović i sam autor fra Bruno Pezo. U glazbenom dijelu večeri nastupio je Mješoviti crkveni zbor pod ravnanjem sestre Filipe Smoljo, solistica Marijana Pezo, te muška klapa Sv. Mihovil Proložac. Nakon prigodnog programa ugodno je druženje nastavljeno u župnoj dvorani.

 

 

 

 

 

Tatjana Meter

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Primorski Dolac: Pastirski pohod

************

Šibenik /Šubićevac

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1578
Ovaj mjesecOvaj mjesec49788
UkupnoUkupno7185440

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 52