Knin: Duhovna obnova na temu „Vjera i iscjeliteljske prakse“

 

U sklopu  mjesečnih duhovnih obnova u nedjelju 20. siječnja 2013. u Gospinoj crkvi u Kninu  održana je tribina na temu „Vjera i iscjeliteljske prakse“. Gost-predavač bio je dr. sc. fra Josip Blažević, OFMConv.

Predavač je upozorio na "čudotvorne iscjelitelje" Novoga doba Bruna Groninga i čudotvorca Bracu, na literaturu "New agea", potom na pojavu koja dolazi iz Slovenije - skupocjeno energizirano rublje na kojem se nalaze hinduistički znakovi i koje iscjeljuje te "informirane čaše" koje djeluju na chakre.

I mi, ako se ne otvorimo prema vječnome, vrtimo se u jednom zaračanom krugu, labirintu i to je upravo dobrim dijelom rezultat naše obamrle savjesti u vremenu u kojemu živimo. Mnogi su faktori tome pridonijeli i današnji čovjek više nije in biti katolik, ali je in biti gay ili u nekom drugom društvu koje je antikatoličko orijentirano, pojasnio je fra Blažević.

Sljedbenici "New age" uzimaju kršćanske simbole i poganski ih interpretiraju: krunica služi za kristaloterapiju, medaljica na kojoj se s jedne strane nalazi Isus Krist, a s druge Sai Baba itd. Opasnosti terapija "new agea" (reiki, bioenergija, joga...), istaknuo je fra Blažević.

New Age, kaže fra Josip, umornom, bolesnom i znatiželjnom čovjeku nudi zdravlje, "potpunu slobodu", mogućnost postati bogom samim! I dakako! Sve je to primamljivije od istinske odgovornosti za vlastiti život koji je darovan od Boga, a koja od nas iziskuje, ako je potrebno i trpljenje i muku.

A snaga i mir jedino su u živome Bogu, za nas raspetome na Križu, a lijek Predragocjena Krv Kristova i Njegovo Tijelo - živi Bog koji nam se predaje u Presvetoj Euharistiji! Svoje predavanje završio je svetom misom.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Primorski Dolac: Pastirski pohod

************

Šibenik /Šubićevac

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1569
Ovaj mjesecOvaj mjesec49779
UkupnoUkupno7185431

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 48