Pohod relikvija bl. Ivana Pavla II. HKM Berlin

 

U nedjelju, 10. veljače 2013. svećenik Poljske katoličke misije predao je relikvije blaženika Ivana Pavla II. Hrvatskoj katoličkoj misiji Berlin. Relikvije će biti izložene tjedan dana u HKM Berlin u crvki sv. Sebastiana.

Vatikan je odlučio pokloniti Relikvije svećenicima Poljske Katoličke Misije koje su primili još u 2011. godini. Od tada su Relikvije (ampulice s krvlju bl. Pape Ivana Pavla II.) izložene u bazilici sv. Ivana u misiji Poljaka u Berlinu.

U HKM Berlin je predviđen svaki dan molitveni program prije sv. misa s početkom u 18.00 sati, te nakon sv. misa do 19.30 sati.

Voditelj misije fra Petar Čirko, dušobrižnici fra Radoslav Tolić i fra Ivan Rozić će predvoditi molitve svaki dan zajedno sa jednom od grupacija u HKM Berlin – Marijinom Legijom, Zborom Mladih, Framašima, crkvenim zborovima i Klapom Berlin. Osim za zagovor za osobne potrebe molit će se za proglašenje svetim blaženog Ivana Pavla II., miljenika Hrvata. U srijedu, 13.2. će se posebno moliti zagovor blaženika za Domovinu i Hrvatski narod - na Klanjanju pred Presvetim Oltarskim Sakramentom s kojim počinje Četrdesetsatna molitva kao molitveni lanac kroz Korizmu Hrvata diljem svijeta.

Svećenici i vjernici HKM Berlin su presretni i ponosni što se ostvarila ideja i želja za pohod relikvija velikog prijatelja Hrvata Hrvatskoj Misiji. Poznato je da je u Papinom srcu bilo posebno mjesto za Hrvate, što je i potvrđeno kroz Papina tri pastoralna posjeta Hrvatskoj, te posebno podupiranje da se Hrvatska osamostali i postane neovisna država.

Po zagovoru blaženog Pape Ivana Pavla II. vjernici HKM Berlin kreću u Korizmu. Devetnica Božanskog milosrđa s početkom Velikog petka do Nedjelje Božanskog milosrđa (nama još uvijek poznata kao Bijela Nedjelja), je namjenjena za završetak korizmenih tjedana odnosno početak Uskrsnog vremena.
Bl. Ivanu Pavlu II. je bilo izuzetno važno širenje Božanskog Milosrđa. Nakon što je napisao dekret, utvrdio je svoju želju i s time da je proglasio Nedjelju Božanskog Milosrđa za Crkvu. Podsjećamo na prvu izmoljenu Devetnicu Božanskog Milosrđa  naše misije u 2005. godini Točno uoči nedjelje Božanskog milosrđa  (02. 04. 2005) je Ivan Pavao II. predao duh svoj.

Prigodni letak (pdf format)

HKM Berlin


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Slika sv. Nikole Tavelića u Promini

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas3726
Ovaj mjesecOvaj mjesec63975
UkupnoUkupno7530808

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 142