Zagvozd: Izvedena „Muka“

 

Uoči prve korizmene nedjelje, 16. veljače 2013. s početkom u 18 sati, u župnoj crkvi u Zagvozdu pod vodstvom fra Ivana Lukača i glumaca amatera izvedena je Muka Gospodina našega Isusa Krista.

Ante Nadomir Tadić Šutra na početku pozdravio je u sve, zatim u ime producenta fra Ivana Lukača i 33 glumca i domaćeg župnika don Jakova Cikojevića i sve nazočne goste i gledatelje. Nakon toga otpočela je predstava koja je razvijala lagano i uvjerljivo sve detalje iz Isusova života od Posljednje večere na Veliki četvrtak, zatim događaja Velikoga petka Muke u Getsemaniju, utamničenja, Judine izdaje, Petrova zatajenja i kajanja, suđenja pred Svećeničkim vijećem, Anom i Kajfom, te pred Poncijem Pilatom i Razapinjanje nakon čega slijedi, a to nije prikazano, pokop i trodnevni boravak u grobu, te slavno uskrsnuće. Radnja je u određenim trenucima prikazana vrlo snažno i žustro kako narav samih evanđeoskih događaja i traži. Upravo to izaziva kod gledatelja svojevrsno uzbuđenje, a nevino osuđeni Jaganjac u nama budi samilosno osjećanje, čin vlastitoga kajanja za grijehe kojima smo i mi sami sudjelovali u suđenju Isusu iz Nazareta. Na kraju gledanja čovjek osjeća određeno unutarnje oslobođenje što se dogodilo tijekom predstave kroz poistovjećivanje s osobama koje se neizmjerno kaju zbog osude Onoga koji je uistinu Božji Sin.

Prisutni gledatelji nagradili su burnim pljeskom i čestitkama ove kninske amaterske izvođače među kojima je više generacija i raznih zanimanja, od srednjoškolaca do dogradonačelnika Knina, naravno na čelu s ravnateljem, inače pjesnikom, kulturnim djelatnikom i umirovljenim časnikom Šutrom, zatim producentom i ujedno duhovnim vođom fra Ivanom koji je izvrsno odigrao ulogu velikoga svećenika Kajfe.

Zahvale glumcima i njihovim voditeljima, kao i cijeloj režijskoj ekipi izrekao je župnik don Jakov Cikojević.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas293
Ovaj mjesecOvaj mjesec41408
UkupnoUkupno6315168

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 31 

Administrator

franodoljanin@gmail.com