Uskrsna čestitka o. Provincijala

Draga braćo!

Vjerujem da Vam posljednji dani priprave za naš najveći kršćanski blagdan, blagdan Uskrsnuća Gospodinova, protječu u užurbanom ritmu, punom obaveza i planova da sa svojim vjernicima što  ljepše i dostojnije proslavite velika otajstva naše vjere. U tom smislu želim Vam svima zahvaliti i čestitati na trudu i svim Vašim nastojanjima, da ovogodišnji blagdan Uskrsa, protekne u ozračju bratskog zajedništva, mira i zahvalnosti Bogu na velikom daru vjere.

Veliki događaj nade za ovo naše vrijeme, izbor novog rimskog prvosvećenika, pape Franje, potiče nas da i nadalje budemo istinski svjedoci ljubavi Božje u svijetu  i glasnici takve radosti i životnog pouzdanja, koje će pomoći i onima, koji se još muče u sumnjama i nevjericama, da povjeruju u događaj Uskrsnuća Kristova.

Potaknut primjerom i riječima sv. Oca, svijet očekuje na poseban način od nas franjevaca, da budemo lučonoše na putu korijenite i cjelovite  preobrazbe svijeta i Crkve Kristove u njemu. Snagom zagovora našeg  Serafskog Oca Franje, te vođeni  ljubavlju prema Kristu,  prema njegovoj Crkvi, prema čitavome svijetu, a napose prema našem Hrvatskom narodu, siguran sam da možemo ispuniti očekivanja mnogih i odgovoriti na brojne izazove u ovom darovanom i milosnom vremenu.

Poseban bratski pozdrav upućujem našoj bolesnoj braći, koja strpljivo nose svoje teške križeve, uzrokovane prije svega  narušenim zdravljem ali i svim drugim mogućim razlozima za zabrinutost i pomanjkanje životne radosti i vedrine. Jednako tako, svoje molitve, ali i čestitke,  želim uputiti i svim našim vjernim prijateljima, koji redovito prate zbivanja u našoj Provinciji, putem službenih internetskih stranica. Njima zahvaljujem na vjernosti i na svakom znaku podrške, koju nam upućuju.

Draga braćo i sestre, želim, da nam svima skupa blagdan Uskrsnuća Gospodinova ne bude tek komemorativno prisjećanje na jedan događaj s ruba naše povijesti, već uvijek iznova izvor životne snage i nadahnuća za dobra djela.

Sretan Vam i blagoslovljen Uskrs!

 

S poštovanjem

fra Joško Kodžoman, provincijal


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Primorski Dolac: Pastirski pohod

************

Šibenik /Šubićevac

************

III. sjednica područnoga Vijeća Splitsko-dubrovačkoga OFS-a

************

Baćina

************

Otok: Proslava sv. Luke

************

Obiteljski susret

************


Dani crkvene glazbe 2019.

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas176
Ovaj mjesecOvaj mjesec44463
UkupnoUkupno7180115

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 24