Sinj: Održan susret sjemeništaraca

U srijedu, 1. svibnja 2013., održan je u Sinju tradicionalni susret sjemeništaraca. Na susretu su sudjelovali, uz domaćine iz Sinja, sjemeništarci i odgojitelji iz Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu, "Zmajević" iz Zadra, Međubiskupijskog sjemeništa sa Šalate iz Zagreba i sjemeništa iz Travnika. Ukupno je bilo oko 150 sudionika.


Na početku programa u samostanskoj dvorani okupljene je pozdravio fra Ivan Udovičić, ravnatelj sjemeništa u Sinju, koji je izrazio zadovoljstvo da su domaćini ovogodišnjeg susreta sjemeništaraca i vjeru da će im boravak u Sinju ostati u lijepoj uspomeni. Nakon tih pozdravnih riječi bilo je predstavljanje svih sjemeništa.

Euharistijsko slavlje u crkvi Gospe Sinjske predvodio je i propovijedao provincijal fra Joško Kodžoman koji je u propovijedi naglasio da je svaki pojedinac veliki dar Crkvi i da kao takav, sa svojim talentima, može doprinijeti još uspješnijem djelovanju Crkve u narodu Božjem. Gvardijan sinjskog samostana fra Petar Klapež je pozdravio sve sudionike te im je u ime samostana također zaželio ugodan boravak i zagovor Čudotvorne Gospe Sinjske da ih prati na njihovu putu prema svećeništvu. Liturgijsko pjevanje predvodio je mo fra Jure Župić.

Nakon zajedničkog ručka bilo je sportsko natjecanje u malom nogometu, košarci i stolnom tenisu. Susret je završio zajedničkom molitvom krunice. Rezultati sportskih natjecanja nisu u prvom planu, ali su pobjednici bili osobito radosni. U stolnom tenisu pobijedio je sjemeništarac iz Travnika a u košarci sjemeništarci iz Splita. U najzanimljivijem natjecanju, u kojem su sudjelovala sva sjemeništa, u malom nogometu, pobjedili su domaćini sjemeništarci iz Sinja. Oni su do osvajanja turnira došli nakon tri pobjede iz tri utakmice.

Završetak susreta i ujedno početak svibanjske pobožnosti bila je posvetna molitva pred oltarom Čudotvorne Gospe Sinjske.

Fotografije (fra N. Jukić)


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas399
Ovaj mjesecOvaj mjesec47303
UkupnoUkupno7514136

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 26