Runovići – Sebišina: Proslava sv. Ivana Krstitelja

Svetkovina Rođenja sv. Ivana Krstitelja proslavljena je u župi Runovići u mjestu Sebišina gdje je područna crkva Sv. Ivana Krstitelja. I ove se godine, iako je bio radni dan, okupio veliki broj župljana sa Sebišine i iz Runovića, te hodočasnika iz susjednih župa, Drinovaca, Zmijavaca, Slivna...

Prije sv. mise fra Frano Laco, župnik Zmijavaca, i fra Nedjeljko Tabak ispovijedali su vjernike. U 10.30 sati uz slavlje zvona, pošla je procesija iz crkve kroz crkveno dvorište do vanjskog oltara na otvorenom u crkvenom dvorištu. U procesiji je fra Ivan Režić, student franjevačke duhovnosti u Rimu, pjevao litanije Svih Svetih, a zatim je fra Zoran Kutleša, župni vikar u župi Imotski predslavio sv. misu i propovijedao, a suslavili su župnik fra Mladen Prolić, fra Marko Babić – umirovljeni profesor KBF-a te duhovnik franjevačkih bogoslova u Splitu, fra Nedjeljko Jukić, profesor na Franjevačkoj gimnaziji u Sinju, don Ante Karoglan, umirovljeni svećenik, fra Zoran Jonjić, župnik Slivna, fra Nedjelko Tabak, župnik Ugljana i fra Ivan Režić.

Fra Zoran je u propovijedi govorio o veličini lika i života Sv. Ivana Krstitelja koji je bio prorok i koji je ljudima pokazao Isusa Krista, „Evo Jaganjca Božjega“, te pozvao okupljene vjernike da se u „Godini vjere“ vrate Bogu, Kristu Spasitelju, riječi Božjoj, sudjelovanju u sv. misi i primanju sv. sakramenta te da žive u kršćanskoj ljubavi prema svojim bližnjima.

Preko sv. mise pjevali su članovi Mješovitog župnog zbora pod vodstvom gđe. Marije (Maje) Biočić. Kip Sv. Ivana Krstitelja u procesiji su nosili: Ane Bilić Ivanov, Ante Kundid Srećkov, Ante Majić Ivanov i Ante Glavota Peričin.

Na kraju sv. mise župnik fra Mladen je čestitao Sebišanima njihovog zaštitnika Sv. Ivana Krstitelja, te imendan onima koji nose ime ovog Sveca, zahvalio se nazočnim franjevcima - svećenicima, predvoditelju misnog slavlja i propovjedniku - fra Zoranu Kutleši, župnom zboru te onima koji su očistili i pripremili crkveno dvorište za proslavu Sv. Ivana Krstitelja..

Večernja sv. misa bila je u 18h, a slavio je župnik fra Mladen.

FMP


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas895
Ovaj mjesecOvaj mjesec7899
UkupnoUkupno7622777

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 33