Visovac posjetili braća dominikanci

U nedjelju, 28. srpnja 2013. godine sudionici Opće skupštine Reda propovjednika posjetili su franjevački otočić Visovac. Braću dominikance dočekali su na Visovcu provincijal fra Joško Kodžoman, gvardijan fra Mate Gverić, meštar fra Jure Šimunović i novaci. Među braćom dominikancima bili su Učitelj reda fr. Bruno Cadore, provincijal Hrvatske dominikanske provincije fr. Anto Gavrić, dvije časne dominikanke i još preko sto sudionika Skupštine koja se održava u Trogiru.


Provincijal fra Joško Kodžoman na početku svoga govora, koji je održao na engleskom jeziku, u crkvi Gospe od Milosti pozdravio je Učitelja Reda, provincijala hrvatske dominikanske provincije i ostale sudionike. Izrazio je radost da se Opća skupština održava u Hrvatskoj i što su svi skupa odlučili posjetiti otočić Visovac gdje se nalazi franjevački novicijat. U nastavku svoga pozdrava naglasio je povezanost dominikanaca i franjevaca u Hrvatskoj. Predstavljajući Franjevačku provinciju osvrnuo se na odgojne zavode, pastoralni rad u domovini i inozemstvu, Katolički bogoslovni fakultet koji je udružen između Nadbiskupije i Provincije te još neke posebnosti Provincije. Na kraju pozdrava o. Provincijal je zaželio plodonosan rad Opće skupštine. O povijesti otočića Visovca, samostana i crkve progovorio je stručni vodič Nenad.

Nakon pozdravnih riječi u crkvi i kratkog prikaza povijesti o. Provincijal je braću dominikance pozvao u samostansku blagovaonicu na osvježenje i okrepu. Dolazak domikanaca na Visovac bila je posebna radost za franjevačke novake koji su imali mogućnost upoznati dominikance iz cijeloga svijeta koji su bili neizmjerno zahvalni domaćinima na lijepoj dobrodošlici.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

III. sjednica područnoga Vijeća Splitsko-dubrovačkoga OFS-a

************

Plina-Stablina

************

Baćina

************

Otok: Proslava sv. Luke

************

Obiteljski susret

************


Dani crkvene glazbe 2019.

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas336
Ovaj mjesecOvaj mjesec40346
UkupnoUkupno7175998

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 57