Frama: Put franjevačkog poziva

 

VIII. ORGANIZACIJA FRANJEVAČKE MLADEŽI

a. Mjesno bratstvo

32. Mjesno bratstvo je osnovna stanica Frame i ozračje u kojemu se mladi nalaze da bi dobili iskustvo kršćanskoga života u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga. Bratstvo se češće okuplja (npr. jednom tjedno) da bi mladi zajedno živjeli svoj odnos s Bogom i sa sestrama i braćom. Važno je da susreti budu ispunjeni trenucima molitve i formacije te elementi­ma djelovanja i rekreacije. Neka se susreti tako organiziraju da pogoduju urastanju bratstva Frame u Franjevačku obitelj i mjesnu Crkvu.

33. Za priznavanje mjesnoga bratstva Frame brine se vijeće Frame više razine u suradnji s vijećem mjesnoga brat­stva FSR-a. To su dva vijeća s kojima će novo bratstvo Fra­njevačke mladeži biti u odnosu. Ako nema struktura Fra­njevačke mladeži, neka se za to pobrinu zainteresirana vijeća Franjevačkoga svjetovnoga reda. Neka o tome bude obavije­šten i nadležni viši redovnički poglavar od kojega se traži duhovna asistencija.

34. Mjesno bratstvo animira i vodi vijeće od najmanje tri člana, izabrana na određeno vrijeme, i to između, odnosno od onih članova istoga bratstva koji su dali obećanja u Fra­njevačkoj mladeži. Osim njih, članovi vijeća jesu: predstav­nik mjesnoga bratstva Franjevačkoga svjetovnoga reda i du­hovni asistent. Vijeće mjesnoga bratstva Frame dužno je predlagati kandidate za formaciju za obećanja u Frami te, nakon što ona završi, dopuštati da daju obećanja.

b. Područno bratstvo

35.   Ako je prikladno, Nacionalni statut Franjevačke mladeži može odrediti da postoje područna bratstva Frame u pojedinim zemljama i kako se ona osnivaju. U tom slučaju Statut određuje i sastav te ovlasti područne skupštine i područnoga vijeća.

c. Nacionalno bratstvo

36.   Nacionalno bratstvo Franjevačke mladeži jest skup svih mjesnih bratstava Franjevačke mladeži - Frame koja postoje u odgovarajućem nacionalnom bratstvu Franjevačkoga svjetovnoga reda. Službeno priznavanje novih nacionalnih bratstava u ovlasti je nacionalnoga vijeća Fra­njevačkoga svjetovnoga reda ili, ako njega nema, Pred­sjedništva MVFSR-a. Nacionalno bratstvo Franjevačke mladeži može imati vlastiti Statut koji odobrava nacional­no vijeće FSR-a ili, ako ga nema, Predsjedništvo MVFSR-a (usp. Konstitucije, čl. 96, 5).

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Plina-Stablina

************

Baćina

************

Otok: Proslava sv. Luke

************

Obiteljski susret

************


Dani crkvene glazbe 2019.

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas684
Ovaj mjesecOvaj mjesec38084
UkupnoUkupno7173736

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 54