Podbablje: Slavlje mjesnog bratstva OFS-a

U imotskome samostanskom okružju mjesno bratstvo OFS-a u Podbablju kao svoj dan slavi blagdan sv. Klare. I ove su se godine na proslavi tog blagdana u nedjelju 11. kolovoza u Drumu uz domaćine okupili i gosti iz ostalih bratstava samostanskog okružja: Imotskog, Prološca, Runovića, Vinjana i Zmijavaca.


Slavlje je počelo molitvom krunice u crkvi sv. Ante u 18.30 sati, nakon čega je uslijedilo euharistijsko slavlje koje je predvodio fra Zoran Kutleša, duhovni asistent OFS-a Imotski, uz koncelebraciju mjesnog župnika fra Nedjeljka Čarapića, župnika Zmijavaca fra Frane Lace i župnog vikara Vinjana fra Jakova Udovičića. Pjevanje na misi animirao je župni zbor pod ravnanjem s. Anite Perkušić.

U prigodnoj propovijedi fra Zoran je rekao da je važno graditi zajedništvo na koje nas Bog poziva kao kršćane, a još više kao članove velike franjevačke obitelji. Na temelju rečenice iz evanđelja „Kome je mnogo dano, od njega će se mnogo i iskati“, fra Zoran je istaknuo da je članovima OFS-a mnogo dano u njihovim zajedničkim susretima te da stoga Bog ima pravo od njih mnogo tražiti. Gospodin od svojih vjernika traži svet život, dobra djela, zajedništvo u ljubavi. Preporučio je zagovoru sv. Klare sva mjesna bratstva da ostvare ono na što ih Bog poziva.

Na kraju svete mise sve je prisutne pozdravio župnik fra Nedjeljko i zahvalio svima koji su uzveličali slavlje, koje se nakon svete mise nastavilo bratskim druženjem u velikoj župnoj dvorani.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Slika sv. Nikole Tavelića u Promini

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas320
Ovaj mjesecOvaj mjesec58190
UkupnoUkupno7525023

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 35