Drniš: Proslava sv. Roka i blagoslov zvona

Proslava sv. Roka i blagoslov zvona

Za slavlje sv. Roka pripremali smo se trodnevnicom u crkvi sv. Roka, koja je počela 13. kolovoza  krunicom u 18,30 sati, pobožnošću sv. Roku i svetom misom u 19 sati. Trodnevnicu su predvodili župnik fra Petar Klarić i župni vikar fra Mario Radman. Crkva Sv. Roka, nakon višegodišnje obnove, uređena je za slavlja, a posebno se ističu nova zvona koja su dar obitelji pok. gradonačelnika Dželalije i grada Drniša.


Na blagdan sv. Roka jutarnju sv. misu u 7 sati slavio je fra Stipan Matić, u 8 sati fra Milan Ujević, u 9 sati fra Ivan Maletić. U  10 sati zvona i preslicu-zvonik blagoslovio je župnik Klarić u nazočnosti  visovačkog gvardijana fra Mate Gverića, bivšeg drniškog župnika fra Bože Morića i drugih svećenika. Poslije blagoslova uslijedila je procesija i euharistijsko slavlje koje je predvodio o. Župnik. Za vrijeme procesije i svete mise svirala je gradska limena glazba a pjevao je i župni zbor pod ravnanjem s. Augustine Vukančić. Kip sv. Roka nosili su framaši.

Poslije podne u 19 sati svetu misu na otvorenom uz crkvu sv. Roka  slavio je fra Mario poslije koje je imao blagoslov djece. Blagoslovu je nazočio veliki broj djece, njihovih roditelja i ostalih vjernika. Sestra Augustina pripremila je s djecom mali igrokaz „Božji siromasi“ koji je prikazan drniškoj djeci i mališanima. Djeca su dobila na dar sličicu sv. Roka s molitvom, balončiće s likom sv. Roka i bonbone. Ujutro i popodne svećenici su ispovijedali vjernike. Mnogi su vjernici učinili svoje zavjete Bogu u čast sv. Roka.

U dvorani glazbene škole u 18 sati  održana je svečana sjednica Gradskog vijeća, na kojoj su između ostaloga nazočili župnik Klarić i visovački gvardijan Gverić. Priznanje Grada Drniša  dobili su kipar Ivan Meštrović i gradonačelnik Ante Dželalija. U ime nagrađenih zahvalio je župnik Klarić.

Fotografije


Drniš - Sedramić:  Blagoslov nove mrtvačnice

Na blagdan sv. Lovre, đakona i mučenika, 10. kolovoza 2013. župnik fra Petar Klarić slavio je misu u  crkvi Presvetog Trojstva u Sedramiću, a u koncelebraciji su bili gvardijan Franjevačkog samostana Gospe od Zdravlja iz Splita fra Jakov Begonja, koji je rodom iz Sedramića i župni vikar fra Mario Radman, kojoj je nazočio drniški gradonačelnik Josip Begonja, veliki broj mještana, te gostiju i uzvanika. Mrtvačnicu je blagoslovio župnik, a riječi zahvale imali su gvardijan Begonja, drniški gradonačelnik Josip Begonja i  mještanin Jakov Begonja, fra Mario. Gradnja mrtvačnice počela je 17. veljače 2012. na inicijativu fra Marija, koji poslužuje Sedramić i mještana, a uz blagoslov tadašnjega župnika fra Bože Morića. Projekt i radove  izveli su sami mještani dobrovoljnim radom. Mrtvačnicu su financirali mještani, Grad Drniš i dobročinitelji. Osim mrtvačnice, dovedena je voda, djelom asfvaltiran put oko groblja do mrtvačnice i uređen je okoliš. Nadamo se da  će i u buduće mještani biti  jedinstveni i zauzeti za opće dobro svoga sela.

Fotografije

P.K.


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1784
Ovaj mjesecOvaj mjesec11014
UkupnoUkupno7625892

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 43