Šubićevac: Proslavljen Dan mučenika Provincije

Fratri samostana  sv. Ante i vjernici župe Šubićevac upriličili su svečanu misu za Dan mučenika Provincije u utorak, 24. rujna 2013. Slavlje je predvodio fra Božo Morić, župnik i gvardijan, a u koncelebraciji je sudjelovalo 12 fratara. Pjevao je veliki župni zbor pod ravnanjem prof. Ane Grubić Miškić uz orguljsku pratnju prof. Tine Guberina.

Na početku sv. mise fra Tomislav Brekalo, samostanski vikar, pročitao je imena 44 naše ubijene braće. Misna čitanja i molitvu vjernika čitali su lektori. Sv. evanđelje navijestio je fra Mirko Klarić, župnik Meteriza.

O. gvardijan je u propovijedi naglasio da su naša nevino ubijena braća bili svjedoci ljubavi u vrtlogu mržnje, svjedoci vjere u diktaturi bezboštva, i primitivne mržnje prema svemu što je kršćansko i hrvatsko. Kao i kroz cijelu Crkvenu povijest tako je to bilo i onda da je krv mučenika sjeme novih kršćana. Doista, iz krvi ove naše braće fratara rodili su se novi mladi fratri. Naša Provincija nikada nije bila ni mlađa ni brojnija kao tada kada su stasala upravo ta ratna i poslije ratna zvanja. "In hoc signo vinces" i prešli kroz smrt u vječni, pravi život. Svojim primjerom i svojom smrću postali su  martyr-i, svjedoci ljubavi prema Bogu i narodu. Ova naša braća su naš ponos i ohrabrenje. Oni su nam poučak da je to moguće i nama. Ako budemo i mi tako činili blago nama, zaključio je o. Gvardijan. Na kraju je od srca zahvalio vjernicima, zboru i braći svećenicima.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas484
Ovaj mjesecOvaj mjesec47388
UkupnoUkupno7514221

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 48