Čestitka o. Provincijala povodom proslave blagdana sv. Franje Asiškog

Draga braćo i sestre!

Uoči proslave blagdana našeg Utemeljitelja sv. Franje Asiškog, u mislima su mi ne samo članovi Provincije, već i svi drugi fratri, članovi drugih franjevačkih provincija, brojne zajednice sestara, franjevačke denominacije, franjevačka mladež, članovi Franjevačkog svjetovnog reda, kao i brojni drugi civilni simpatizeri sv. Franje i podupiratelji čudesnog i veličanstvenog djela Božjeg, što ga  je Bog kroz duga stoljeća povijesti u našem narodu izvodio preko Franjinih duhovnih sinova i kćeri. Svima nabrojenima, pa i onima koje sam nenamjerno izostavio, želim obilje Božjeg blagoslova po zagovoru svetca iz Asiza.


Franjevačka duhovna karizma predstavlja nešto jedinstveno u sveukupnoj duhovnosti Crkve. Duh malenosti i jednostavnosti, kojeg je utjelovio asiški Siromašak, i današnjim se njegovim duhovnim sinovima i kćerima  postavlja kao glavno načelo vjerovanja i življenja, makar taj duh neprestano bio izložen trajnim kušnjama svijeta, u kojem se naglašavaju materijalističke vrijednosti i razni drugi oblici ljudskog uzvisivanja. Franjina ljubav prema Bogu, kojemu je sve darovao i zbog kojega se bio spreman svega odreći,  ljubav prema bratu čovjeku, kojega je uvijek pozivao na mir i prema kojemu je bezbroj puta dokazao svoju spremnost nesebičnog služenja, ljubav prema Crkvi Kristovoj, u čiju se službu čitav stavio, ljubav prema svemu stvorenom, čiju je vrijednost otkrivao,  ostaje i nadalje glavni izvor nadahnuća za naš današnji život i rad.

Braćo i sestre, neka nas sve zajedno, kao veliku franjevačku obitelj, blagoslovi i zagovara naš sv. Franjo, kako bismo i mi  uspješno slijedili njegov primjer, ostavili pravo svjedočanstvo vjere, te osjetili radost i puninu života.

Mir i dobro!

fra Joško Kodžoman, provincijal

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Primorski Dolac: Pastirski pohod

************

Šibenik /Šubićevac

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1630
Ovaj mjesecOvaj mjesec49840
UkupnoUkupno7185492

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 355