Proslava svetkovine sv. Franje Asiškoga u Splitu na Dobromu

Kako je dogovoreno na jesenskom samostanskom kapitulu, franjevci u Splitu na Dobromu svečano su proslavili svetkovinu sv. Franje Asiškoga. Preko župnih obavijesti i prigodnih plakata, o proslavi su obaviješteni i župljani i štovatelji Gospe od Zdravlja.

Nakon jutarnjih misa u 7 i 8 sati, svaku večer kroz devetnicu, od 25. rujna do 3. listopada 2013., prema dogovorenom slijedu, u 18 sati članovi franjevačke mladeži – framaši predvodili su franjevačku krunicu i nakon krunice čitali su dijelove iz spisa sv. Franje; 18,50 sati slijedile su molitve iz Devetnice sv. Franji, a u 19 sati župno osoblje slavilo je večernju misu uz prigodnu propovijed.


Vjernici su kroz devetnicu i na svetkovinu imali prigodu pojedinačne ispovijedi od 7 do 12 i od 17.30 do 20 sati.

Zadnji dan devetnice, odnosno u četvrtak, 3. listopada t.g., nakon jutarnjih misa u 7, 8 i 9 sati, nakon večernje mise u 19 sati franjevci su s vjernicima obavili obred preminuća sv. Oca Franje. Okupljeni oko novoga kipa sv. Franje, što ga je darovala splitska obitelj Ane Bilas, obred je uzveličao župni zbor sa s. Zorislavom i fra Stipicom. Prije obreda gvardijan fra Jakov blagoslovio je novi kip koji je postavljen na drveni oltarić kao postament na mjestu nekadašnje slike.

Na kraju obreda vjernici su pristupili ljubljenu moći sv. Franje.

Nakon večernje mise i obreda preminuća, franjevci su se, predvođeni gvardijanom fra Jakovom, uputili u redovničku sobu najstarijega člana fra Petra Bezine, koji je ušao u 97. godinu života. Gvardijan je fra Petru podijelio bolesničko pomazanje i svetu pričest. Bilo je uistinu dirljivo kako su braća obradovala Starinu koji je sa suzom u oku zahvalio na molitvi i dobrim željama.

Drugi dan, na svetkovinu sv. Franje Asiškoga, u petak, 4. listopada t.g., nakon jutarnjih misa u 7, 8 i 9 sati, večernje misno slavlje u crkvi Gospe od Zdravlja, prema drevnom običaju, predmolili su oci dominikanci iz samostana sv. Katarine u Splitu. Domaćini franjevci dočekali su svoje goste dominikance na ulazu crkve uz prigodni poljubac, pozdrav i pjesmu. Uz članove samostanske obitelji, misno slavlje predvodio je prior fra Nikola Dugančić. Poslije mise, oci dominikanci zajedno s franjevcima družili su se kod obiteljskoga stola u samostanskoj blagovaonici. Kako je dogovoreno, oci franjevci će u svibnju sljedeće godine uzvratiti posjet ocima dominikancima.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Slika sv. Nikole Tavelića u Promini

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas3705
Ovaj mjesecOvaj mjesec63954
UkupnoUkupno7530786

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 142