Bulić: Proslavljen sv. Antun pustinjak

Na blagdan sv. Antuna pustinjaka, zaštitnika Bulića u župi Lišane, euharistijsko slavlje predvodio je župnik fra Damir Čikara-Ćiro u petak, 17. siječnja 2014.


U propovijedi fra Damir  je rekao: "Draga braćo i sestre, u Hrvatskoj je malo crkava posvećenih sv. Antunu pustinjaku. U ovoj našoj Franjevačkoj provinciji Presvetog Otkupitelja od Zrmanje do Neretve samo su četiri crkve posvećene sv. Antunu“. Nakon uvodnih riječi fra Ćiro je ukratko prikazao povijest sv. Antuna i njegov pustinjački život. Zatim je objasnio zašto sv. Antuna prikazuje sa zvoncem u ruci koje označava svečevu sposobnost istjerivanja zlih duhova i zašto se uz njega prikazuje svinja koja je simbol nečistoće. Neka i nama današnji blagdan sv. Antuna pustinjaka bude primjer žive vjere za daljnji život, dobrotu, molitvu i praštanje da budemo još bolji ljudi i vjernici", rekao je na kraju propovjedi župnik fra Damir Čikara -Ćiro.

Svečanom slavlju pridonijelo je čuveno crkveno pučko pjevanje tradicionalne "vukšićke mise" mješovitoga crkvenog zbora iz Vukšića pod ravnanjem Ljiljane Radaš, časne sestre franjevke od Bezgrešne.

Na kraju svete mise župnik fra Damir Čikara-Ćiro zahvalio je svim vjernicima koji su sudjelovali u današnjem svečanom slavlju. Domaćini Bulićani su nakon  sv. mise zapalili svijeće na grobovima svojih najmilijih, a svetkovanje nebeskog zaštitnika zajedno sa mnogobrojnim gostima nastavilo se po obiteljima uz bogate blagdanske stolove.

Fotografije

Marko Mane Ledenko


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Vinjani: Izborni kapitul OFS-a

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas4504
Ovaj mjesecOvaj mjesec41300
UkupnoUkupno7333163

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 59