Otok: Proslava Gospe Lurdske

Euharistijsko slavlje na spomendan Majke Božje Lurdske, suzaštitnice u župi Otok, u utorak 11. veljače 2014., predvodio je Luka Norac Kevo, župni vikar Brnaza. Među svećenicima u koncelebraciji su bili župnik fra Miro Ančić i sinjski gvardijan fra Petar Klapež. Kroz trodnevnicu i na dan slavlje pjevao je župni zbor pod ravnanjem s. Beatrice Bakić. Trodnevnicu je predvodio fra Ante Kekez, član Franjevačke provincije sv. Jeronima.


Na početku propovijedi fra Luka je istakao dobrotu blažene djevice Marije koja je naša majka i koja svojoj djeci želi pomoći. Ta pomoć se ne odnosi samo na fizičko zdravlje nego i u pozivu da težimo prema svetosti živeći život djece Božje bez grijeha. Spominjući međunarodni Dan bolesnika fra Luka je, citirajući papu Ivana Pavla II. i današnjeg papu Franju, pozvao vjernike, da po primjeru blažene djevice Marije, budu svjedoci istinske ljubavi jednih prema drugima. Ta ljubav treba u nama učvrstiti i nadu i hrabrost da uz zagovor Gospe Lurdske te uz pomoć braće i sestara vjerom prijanjamo uz Krista.

Na kraju slavlja župnik fra Miro Ančić zahvalio je predvoditelju slavlja fra Luki, propovjedniku kroz trodnevnicu fra Anti, župnom zboru i voditeljici, svećenicima te svim sudionicima moleći posebno da Gospa Lurdska prati svojim zagovorom bolesne i nemoćne u župi kao i one koji im pomažu.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Vinjani: Izborni kapitul OFS-a

************

kola emocija"

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas894
Ovaj mjesecOvaj mjesec35328
UkupnoUkupno7327191

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 60