Kršćanska solidarnost iz Kelkheima

U nedjelju, 2. ožujka 2014., u zajednici Main-Taunus/Hochtaunus euharistijsko je slavlje bilo posvećeno djeci. Dječji glasovi uljepšali su nedjeljnu euharistiju pjevanjem i čitanjem. Župnik, fra Marinko Vukman, pastoralna suradnica, s. Magdalena Višić, župno vijeće i drugi angažirani vjernici, svakog tjedna razmišljaju o tome kako će što ljepše pripremiti i organizirati nedjeljne kršćanske sastanke. Iz nedjelje u nedjelju vidi se kako raste zajedništvo i kako su svi vjernici na različite načine uključeni u aktivan kršćanski život u slavljenju Boga, naviještanju Riječi Božje, u služenju drugima, posebno siromašnima i potrebnima.

Svake prve nedjelje u mjesecu župa Main-Taunus/Hochtaunus skuplja milodare za potrebne i siromašne. Ove nedjelje skupljeno je 3500 eura za pomoć stradalima od poplava na sisačkom, karlovačkom i zagrebačkom području. Ova će sredstva biti uplaćena na račun Hrvatskog Caritasa s tom namjenom. Župnik fra Marinko također je najavio da će sljedeća akcija biti pomoć Caritasu BiH za pomoć hrvatskim obiteljima u trenutno teškim ekonomskim prilikama. Naglasio je kako je divno saznanje, da je Caritas BiH, novčano pomogao stradalima od poplava u Republici Hrvatskoj.

Mreža i umreženost onih koji ljube, jača je od svakog zla vremena i njegovih posljedica. Ljubav prema bližnjemu ne pita za ime i prezime, nego se jednostavno aktivno zauzima za potrebitoga, siromašnoga, obespravljenoga, odbačenoga, pregaženoga čovjeka. Zajednica koju vodi, kao i zajednice koje je vodio fra Marinko naučile su da vjera nije samo "sklapanje ruku na molitvu" nego i djelotvorna ljubav i solidarnost prema blizima i dalekima. Kilometarska udaljenost nije nikakav kriterij ljubavi i solidarnosti. Tako ljubav iz Kelkheima može doći do Fukushime, do Konga, ali vidi i one u Kelkheimu, jer je ova župa sudjelovala u pomoći socijalnim projektima grada Kelkheima. Možemo zaključiti da bi i papa Franjo, ako ova vijest dođe na facebook, mogao kliknuti na "SVIĐA MI SE", "Gefällt mir", " I like it".


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1642
Ovaj mjesecOvaj mjesec21001
UkupnoUkupno7635879

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 73