München: Primanje u Framu

Svima nam je poznat svetac koji već više osam stoljeća ne prestaje iznova nadahnjivati mlade i starije da na poseban način slijede Isusa Krista. Sveti Franjo Asiški, nazvan „alter Christus“ (drugi Krist), oduševio je tisuće i tisuće mladih koji su Krista slijedili živeći vrednote evanđeoskih ideala. Osim franjevačkih samostanskih redova i zajednica koji su se razgranali po čitavom svijetu, franjevačkim putem krenuli su i mnogi obiteljski ljudi koji pripadaju franjevačkom svjetovnom redu. S njima koračaju i najmlađi koji se nazivaju Frama (franjevačka mladež). Od službenog utemeljenja, 1948. g. u Italiji, njihov se broj stalno povećava što svjedoči da Frama nikad ne stari i ne prestaje privlačiti.


I naša HKŽ München svečano je primila pedeset i četvero mladih u svoju Framu. U prepunoj crkvi St. Michael, obred primanja framaša bio je uklopljen u svečano euharistijsko slavlje koje je predvodio fra Ante Babić, gvardijan samostana St. Gabriela uz koncelebraciju župnika fra Borisa Čarića, dušobrižnika iz HKM Berlin fra Ivana Macuta, fra Ante Ivana Rozića i đakona Mate Kutleše. Na samom početku, Župnik je pozdravio sve vjernike, a posebno mlade framaše. Zaželio im je radost i ustrajnost na putu kojim su krenuli. Svoju radost iskazao je i predvoditelj slavlja fra Ante posebno ih potičući na radosno življenje evanđeoskih ideala po primjeru sv. Franje.

Duhovni asistent framaša, fra Filip Mimica, prozivao je svakog framaša po imenu i prezimenu i svatko se na svoje ime odazvao: „Evo me!“ pristupivši ispred oltara, gdje su pred svima izjavili svoju spremnost biti primljeni u članstvo Frame.

Euharistijsko slavlje obogatio je zbor mladih iz HKM Berlin sa svojom voditeljicom i dirigenticom gđom Suzanom Smolković, animatoricom gđom Anicom Krstanović dok je orguljska pratnja i glazbena podrška bila naša s. Nikolina Bilić. Framaši iz Berlina podijelili su radost s našim framašima što se nastavilo, nakon euharistijskog slavlja, za zajedničkim stolom. Smijeh i pjesma bili su najljepši ures na licima naših mladih. Iako je vrlo brzo došao i rastanak, Župnik je potaknuo mlade koristeći se riječima pjesme „Moj Isus“, da nas ništa ne odijeli od Onoga radi kojega smo se svi okupili.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1355
Ovaj mjesecOvaj mjesec68936
UkupnoUkupno7611437

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 49