Split: Izborna skupština Područnog bratstva Frame

VI. izborna i proljetna Skupština Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva Franjevačke mladeži održana je ove godine, 5. travnja 2014. u Splitu u svetištu i kapucinskom samostanu Gospe od Pojišana. Skupštini je prisustvovalo dvadesetak predstavnika mjesnih bratstava uz predstavnike nacionalnog vijeća (nacionalna tajnica Jelena Sesar, voditeljica formacije Marta Radoš, te Tanja Radman, područna predsjednica Zagrebačkog područnog bratstva), bratskog animatora Matu Vukorepu te duhovne asistente ovog područja fra Kristijana Kovačevića, fra Ivicu Omazića te fra Ivana Vuletića.


Skupština je započela uvodnim pozdravom i duhovnim nagovorom kojeg je predvodio fra Ivica Vrbić, duh. asistent Nacionalnog vijeća Frame čije su nas riječi: „Ja sam ništa, a s Bogom sam sve“ potaknule na razmišljanje o kvalitetnijem izboru budućega vijeća. Skupštinom je predsjedala nacionalna tajnica Jelena Sesar, budući da nacionalni predsjednik Ivan Bambir nije bio u mogućnosti doći. Obred izbora je započeo. Prije svakog glasanja, predstavnice nacionalnog vijeća, Marta Radoš, Tanja Radman i Jelena Sesar su nas uputile u svaku službu kroz Statut franjevačke mladeži te svojim osobnim iskustvom. Ubrzo nakon toga izglasano je novo vijeće:

Sanja Vrljić, predsjednica

Matea Lončar, potpredsjednica

Marko Blažević, voditelj formacije

Lucija Mamić, tajnica

Zrinka Magazinović, blagajnica

Novoizabrano vijeće je u prisustvu svih članova skupštine primilo Božji blagoslov te je krenuo rad po skupinama u kojem smo se zabavili, još više zbližili i izmijenili iskustva. Nakon slasnog ručka, dobili smo energiju te nastavili s radom. Uz suradnju svih prisutnih framaša, napravili smo i kalendar za cijelu godinu. Odlučeno je da Hod Frame ove godine ostaje upitan zbog nedostatka vremena potrebnog za samu organizaciju. Također, objavljeno je da će se ove godine održati u Samoboru Međunarodna skupština Frame od 17. do 23. kolovoza. Potrebno je skupiti što više novca kako bi se omogućio kvalitetan susret u što većem broju. Govorilo se i o Nacionalnom seminaru za voditelje formacije i odgovorne u bratstvu koje se održava ove godine u Vukovaru od 25. do 29. kolovoza. Skupština je završena zahvalnim riječima Jelene Sesar i cijelog nacionalnog vijeća te zajedničkom molitvom. Uz osmjehe i zagrljaje rastali smo se do ponovnog susreta kojem se svi radujemo, a novoizabranom vijeću želimo puno sreće i preporučujemo ih u vaše molitve. 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1455
Ovaj mjesecOvaj mjesec20814
UkupnoUkupno7635692

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 35