Imotski: Duhovna obnova

U nedjelju, 1. lipnja 2014., u samostanu sv. Franje u Imotskom održana je duhovna obnova pod naslovom „Svetost u svakodnevnom životu“. Obnovu je predvodio mons. Jorge Ramos, svećenik prelature Opus Dei u Hrvatskoj.

U 17.30 sati u crkvi sv. Franje gvardijan i župnik fra Kristian Stipanović pozdravio je mons. Ramosa i okupljene vjernike. Nakon pozdrava mons. Ramos održao je vjernicima nagovor, u kojem je dao nekoliko savjeta za kršćanski život u svakodnevnici. Naglasivši važnost osobne molitve (osobito  krunice), čitanja Svetog pisma, redovitog slavljenja sakramenata mise i ispovijedi, mons. Ramos savjetovao je prisutnima da se nastoje posvetiti vršeći svoje svakodnevne dužnosti i živeći sadašnji trenutak.

I prije i nakon predavanja mons. Ramos bio je vjernicima na raspolaganju za sakrament pomirenja. U 18.30 sati bila je krunica, a zatim sveta misa, u kojoj je uz mons. Ramosa koncelebrirao fra Zoran Kutleša, samostanski i župni vikar. U homiliji je predsjedatelj nastojao iz svakog svetopisamskog čitanja izvući poruku za svakodnevni vjernički život: ustrajnost u molitvi, nošenje životnog križa zajedno s Kristom i upoznavanje Boga u ljubavi.

Na kraju misnog slavlja fra Zoran je u ime svih prisutnih vjernika zahvalio mons. Ramosu što je došao u Imotski i održao duhovnu obnovu, a ujedno je izrazio nadu da će mons. Ramos opet doći i sijati Božje riječi u naša srca.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Drniš, 22. rujna 2019.  – Izborni kapitul Mjesnoga bratstva OFS-a Gospe od Ružarija

************

Proslava sv. Franje u Imotskom

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas274
Ovaj mjesecOvaj mjesec36863
UkupnoUkupno7106404

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 33