Mješoviti zbor iz župe Runovići gostovao u Cavtatu

U nedjelju 8. lipnja na svetkovinu Duhova Mješoviti župni zbor iz župe Gospe od Karmela – Runovići gostovao je u župi Sv. Nikole – Cavtat.

Runovićki Mješoviti župni zbor već treću godinu zaredom u nedjelju pred kraj školske godine ide na izlet. Godine 2012. posjetili su grad Vukovar i okolicu, a 2013. Liku i Krbavu. Ove godine smo odlučili posjetiti Cavtat i Konavle.


U Cavtatu nas je pred župnom crkvom dočekao župnik don Mato Karamatić. Nakon osvježenja u župnoj kući pjevali smo u župnoj crkvi Sv. Nikole preko sv. mise u 11 sati pod vodstvom naše voditeljice gđe Marije (Maje) Biočić. Sv. misu slavio je  i propovijedao runovićki župnik fra Mladen Prolić, a suslavio je cavtatski župnik don Mato.

Pjevali smo koralnu misu, a za ulaz „Dođi, Duše presveti“, za prikazanje „Izvore vode žive“, za sv. pričest „Sebe nam daješ“, za kraj „Marijo, uzor vjernice“, te nakon blagoslova i otpusta „Ljiljane bijeli“.

Fra Mladen je u propovijedi, govoreći o svetkovinu Duhova i događaju silaska Duha Svetoga, rekao da su čovjek i čovječanstvo i danas žedni Duha Božjega, jer je čovjek i duhovno biće. On nije stvoren da robuje „djelima tijela“ koje Sv. Pavao danas nabraja u Poslanici Galaćanima, nego živjeti po Duhu, te je istaknuo popis djela koja su plod Duha, a to su „ljubav, radost, mir, velikodušnost, uslužnost, dobrota, vjernost, blagost, uzdržljivost“.

Na kraju sv. mise župnik don Mato je pozdravio goste iz župe Runovići i zaželio im dobrodošlicu u Cavtat i Konavle, a zatim se runovićki župnik fra Mladen zahvalio don Mati i njegovim župljanima na gostoprimstvu.

Nakon mise smo se kratko osvježili u župnoj kući te smo otišli na ručak u restoran „Flamengo“ Župi. Nakon ručka otišli smo na Prevlaku te gledali ulaz u Bokokotorski zaljev, a onda smo pošli do konavoskih dvora te vidjeli izvor rijeke Ljute. Zatim smo pošli prema Pridvorju gdje nam je fra Frano Zelenika pokazao franjevačku crkvu, samostan i klaustar samostana koji potječu iz 15. stoljeća. U franjevačkoj crkvi na kipovima Sv. Frane i Sv. Ante, kojima su odsječeni pojedini dijelovi na njihovim kipovima, mogu se vidjeti tragovi velikosrpske agresije na Konavle. Iz Pridvorja smo krenuli prema Župi gdje smo popili kavu, oprostili se sa našim Runovićanima gosp. Antom i gđom. Ivankom Puljiz, koji su danas bili naši vodiči kroz Cavtat i Konavle.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas543
Ovaj mjesecOvaj mjesec543
UkupnoUkupno7615421

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 47