Primanja i obećanja Frame Gospe od Zdravlja

Framaši ( Franjevačka mladež ) Gospe od Zdravlja, iz Splita na Dobrome, 14. lipnja 2014. na večernjoj sv. misi u 19 sati, radosnim usklikom „Evo me“- odlučiše se odazvati i pristupiti bratstvu Franjevačke mladeži te dati prva obećanja i obnoviti već ista.

Potaknuti Božjom milošću, ove godine šest mladih je primljeno u bratstvo, pet ih je prvi put dalo obećanje, a osam ih je obnovilo obećanje da će, po uzoru na sv. Franju iz Asiza, kroz godinu dana, po programu Franjevačke mladeži, dosljednije živjeli Evanđelje i tako se kroz siromašnu i potrebitu braću i sestre približili Kristu patniku koji je istinski izvor bezuvjetne ljubavi i poniznosti, te tako biti veseli navjestitelji Kraljevstva Božjeg!


Naš put prije svega započeli smo pokorničkim bogoslužjem, ispitom savjesti, krunicom Presvetom Srcu Isusovom te  procesijom. Franjevački bogoslovi noseći Križ i svijeće,  Framaši ponizno u tišini ulazeći u crkvu Gospe od Zdravlja nagovješćuju drugačije misno služenje koje je predvodio župnik, ujedno i duhovni asistent Frame Gospe od Zdravlja, fra Ante Udovičić uz subraću, gvardijana - fra Jakov Begonja te fra Luka Banić.

Kako bi se i Rajski dvori veselili s nama, Framaši iz Svete Obitelji, svojom pjesmom su upotpunili misno slavlje, a poticajem na framaštvo pridonijeli su i Frama Gospe od Pojišana, Frama Sinj i Frama Vrgorac. Ne smijemo zanemariti naše obitelji koje su zaslužne za praktično življenje vjere i što nas hrabre na ovom bratskom putu i svim župljanima koji su taj dan pozdravljali našu odluku svjedočiti Evanđelje po uzoru na sv. Franju Asiškog!

Svaki detalj „zamrznuo“ je svojim umijećem fotografiranja fra Branko Periša!

Po završetku sv. Mise, Primljenici i Obećanici, bili su pozvani potpisati se u knjigu primanja i obećanja (da postoje dokazi)  i primiti blagoslovljeni TAU  (znak po kojem se prepoznaje svaki framaš ) kojeg je sv. Franjo uzeo za biljeg franjevačkog  reda te narukvice, desetice krunice.

Nakon misnog slavlja, da radost bude potpuna, imali smo kratko ali naravno ispunjavajuće klanjanje pred Presvetim, sa ostalim bratstvima i zajednicama župe Gospe od Zdravlja na Dobrome.

Slavlje nastavljamo u vjeronaučnoj dvorani samostana Gospe od Zdravlja, uz pjesmu, kako i priliči svakom framašu, obilje smijeha, plesa, hrane i šale.

Franjevačka mladež je skriveno blago Gospodnjeg Puta Istine i Života!

Radujemo se svakom susretu s potrebitom braćom i sestrama, živimo neopterećeni svjetovnim nadmetanjem kako je spasonosno biti sam svoj gospodar jer potaknuti Duhom Svetim, prepoznajemo Lice Krista i želimo kroz naš primjer framaštva, pokazati svima kako je dobro odazvati se na svaki poziv dobra, crpeći snagu iz Evanđelja! Na tom putu kroz godinu dana, pripremamo se kroz svjetovne, crkvene i franjevačke teme, susretima utorkom u 20 sati koja uvijek započinju molitvom časoslova iz priručnika „Bog moj i sve moje“. Ne ostavljamo ništa za sebe, jer pozvani smo širiti Evanđelje tako što ćemo pomoći kada je god to potrebno, što ćemo saslušati i kada nismo raspoloženi, biti strpljivi i ponizni, biti siromašni i čisti, baš onako kako je to bio sv. Franjo iz Asiza. Duhovnim obnovama žeđamo za tišinom kako bi čuli Glas koji doziva ime i traži da slijedimo pravi put. I evo, Bogu hvala, imena su zazvana, Glas smo čuli i odazvali se jasno s radosnim usklikom, franjevačkim usklikom „EVO ME!“

Neka nas na tom  putu novog poglavlja Franjevačke mladeži, prati zagovor naše Majke Marije i našeg serafskog oca Franje.

Zahvalni, uz blagoslov sv. Franje, radujmo se i kličimo Gospodinu što smo prepoznali i čuli Njegov poziv na pravi Put, Istinu i Život!

Neka te blagoslovi Gospodin i neka te čuva! Amen!

Neka te Gospodin licem svojim obasja, milostiv neka ti bude! Amen!

Neka pogled svoj Gospodin svrati na te i mir ti podari! Amen!

Mir  i  Dobro!

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas386
Ovaj mjesecOvaj mjesec12144
UkupnoUkupno7627022

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 39