Drniš: Proslava sv. Ante

Dana 13. lipnja 2014., u petak, svečano je proslavljen blagdan svetog Ante u Drnišu. Svete mise prijepodne su bile u 7, 8 i 9 (za bolesnike) sati. Središnje misno slavlje s procesijom od crkve svetog Ante do crkve Gospe od Ružarija započelo je u 10 sati. Misno slavlje predvodio je fra Jure J. Šimunović, meštar novaka s Visovca, uz koncelebraciju župnika fra Petra Klarića, gvardijana samostana na Visovcu fra Mate Gverića i još 6 svećenika. Fra Jure je u propovijedi kazao da „Božja riječ, riječ koju je sveti Ante propovijedao i živio, nas poziva da živimo u istinu s ljubavlju, ljubav s istinom.“ „Sveti Ante je išao putem Krista, on je naviještao istinu Krista, on je živio život Isusa Krista. Zato je postao drag Bogu i mio ljudima“, naglasio je fra Jure. Svečano misno slavlje završilo je procesijom ulicama grada Drniša do crkve svetog Ante. Proslava blagdana svetog Ante nastavljena je za bratskim stolom u župnoj kući.


Poslijepodne je bila večernja Sveta misa koju je slavio župni vikar fra Mario Radman. Približio je lik sv. Ante velikom broju djece i odraslih koji su sudjelovali na  misnom slavlju.  Kao poruku ovog dana, djeca su pod vodstvom s. Augustine, izvela kratki igrokaz: ''Čudesna snaga molitve". Poruka ovog igrokaza je vrijednost molitve u svim trenucima našeg života, na što se nadovezao i fra Mario izrekavši zaključak u svojoj propovijedi.

Pjevane na misi su predvodili naši članovi FRAME uz pratnju raznih instrumenata, a vrijedno je spomenuti kako FRAMA DRNIŠ ove godine slavi 10 godina svog postojanja i djelovanja u župi i gradu Drnišu.

Molitve vjernika s papirićima tekstom bile su pričvršćene za balone, koje su djeca nakon što bi pročitala molitvu, puštali prema nebu a prisutno mnoštvo ispratilo pogledima. Na kraju misnog slavlja slijedio je blagoslov djece i "Kruha sv. Ante" kojeg su članovi frame  iz  košara dijelili svima prisutnima a tome su se posebno radovala djeca.

Kao završni dio proslave sv. Ante u Drnišu, upriličen je u crkvi Gospe od Ružarija 1. SVETI ANTE FEST, u organizaciji župe Gospe od Ružarija i Pučkog Otvorenog Učilišta u Drnišu a pod pokroviteljstvom grada Drniša.

SVETI ANTE FEST  je otvorio gradonačelnik Drniša Josip Begonja. Sudjelovali su: FRAMA – Drniš, Vedran Vegas  iz Knina, Vokalno instrumentalni sastav (VIS) "David" iz KUD-a Napredak, VIS "Gospe od Zdravlja" iz Splita, VIS "Papa Band" iz Solina i novoosnovani VIS "Sv Ante" Drniš.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1601
Ovaj mjesecOvaj mjesec71595
UkupnoUkupno7614096

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 63