Vinjani: Proslava sv. Ante

U petak, 13. lipnja u Župi Vinjani je proslavljen blagdan sveca svega svijeta – Sveti Ante. Već u ranim jutarnjim satima hodočasnici su pristizali u velikom broju, sa svih strana i iz svih župa, kako imotskih tako i hercegovačkih. Crkva je bila otvorena već u 4 sata kada je počela sveta ispovijed. U 5 sati u Vrtu sv. Ante slavljena je prva sveta misa za hodočasnike koju je predvodio fra Zoran Kutleša, župni vikar Imotskog. Pjevanje za vrijeme svete mise predvodio je veliki župni zbor. Zadnjih godina ova sveta misa je najposjećenija, na nju je većina hodočasnika stigla pješice, a mnogi od njih stigoše i bosi.


Svete mise u 6, 7, 8 i 9 sati služene su u crkvi svetog Ante. Nekoliko svećanika je cijelo jutro bilo na raspolaganju za sv. ispovijed.

Središnje misno slavlje započelo je u 10.30 sati s procesijom od crkve oko groblja do Vrta sv. Ante, a predvodio ga je fra Željko Tolić, magistar postulanata i profesor KBF-u u Splitu uz koncelebraciju fra Kristijana Stipanovića, imotskog gvardijana, dekana i župnika i fra Denisa Šimunovića. I na ovoj sv. misi pjevanje je predvodio veliki župni zbor.

Procesiju i sv. misu u 18.30 sati, na kojoj je bio blagoslov djece, trudnica i ljiljana, predvodio je don Joko Blažević, župnik Vinjana hercegovačkih, a koncelebrirao mu je fra Denis. Na ovoj sv. misi pjevanje je predvodio zbor mladih naše župe. Don Joko je sat vremena prije ove sv. mise donio u crkvu relikvijar sv. Ante tako da su vjernici prije, za vrijeme i iza sv. mise imali priliku i na taj iskazati počast ovom Svecu.

I ove godine Župa Vinjani se za ovaj blagdan pripremala kroz trinaest utoraka na čast sv. Ante te devetnicom u kojoj su propovijedali svećenici iz naše i okolnih župa: don Frane Glasnović (Vodice), fra Mladen Prolić (Runović), don Joko Blažević (Hercegovački Vinjani), fra Denis Šimunović, fra Jakov Udovičić, fra Zoran Kutleša (Imotski), fra Vinko Gudelj (Proložac) i fra Kristian Stipanović (Imotski).

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1624
Ovaj mjesecOvaj mjesec71618
UkupnoUkupno7614119

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 75