Grab: Svjedočanstvo i koncert duhovne glazbe održala Tajči

U crkvi Svetog Ivana Krstitelja u Grabu u subotu, 19. srpnja 2014., Tatjana Matejaš Cameron, poznata kao Tajči, dala je svjedočanstvo o svome životu i održala koncert duhovne glazbe.

Na početku je fra Duško Botica, župnik, ukratko predstavio Tajči i rekao kako se sjeća da je u Glasu koncila prije 15-ak godina objavljeno da je Tajči pjevala 'exultet' u jednoj katoličkoj crkvi u Americi. Pozdravljajući prijateljicu i gošću te obraćajući se slušateljima izrazio je nadu da će svi imati srce za slušanje za ono što će Tajči reći ili otpjevati.


Tajči je svoj nastup započela molitvom, a zatim naglasila kako je ovaj nastup dar svima koji se nalaze u crkvi Sv. Ivana Krstitelja u Grabu zbog njezine velike prijateljice Ivanice koja je iz Graba i koja je imala veliku ulogu u njezinu životu.

Tajči je kroz pjesmu i riječi pokušala prenijeti svoje životno iskustvo, na poseban način govoreći otvoren, iz srca i duše, o svom obraćenju i nasljedovanju Isusa Krista. Na početku je podsjetila slušatelje na njezine stare i nezaboravne hitove, a zatim je progovorila o svom mladenaštvu i nastupima kao pjevačica, spomenuvši ukratko i roditeljski odgoj. Iako je pjesmom pokušavala prenijeti drugim ljudima radost i ljubav, kao mlada djevojka nije imala odgovor na pitanje 'tko sam ja?'. Iako poznata i priznata, iako je pjevala pred 70 ili 80 tisuća ljudi, osjećala je samoću. Osim roditelja, jedina koja je primijetila tu samoću u tom trenutku jest Ivanica. Prvi korak k obraćenju dogodio se odlaskom u crkvu Kraljice krunice u Zagrebu kod dominikanaca. I tada počinje njezino upoznavanje Isusa Krista. Tajči priznaje kako je Bog ušao u njezin život na čudesan način. Naime, dominikanci su je pozvali da u jednoj kapeli u Zagorju na svoj 21. rođendan otpjeva jednu pjesmu. Prihvatila je poziv i otpjevala pjesmu 'Krist na žalu'. Proživljavajući riječi pjesme odlučila je učiniti preokret u svom životu i slijediti Krista. Svojom odlukom šokirala je sve. Napušta sjaj i slavu, napušta bogatstvo i odlazi u Ameriku želeći biti ovisna samo o Bogu. U Americi je susrela franjevce i franjevke koji su joj otvorili svoje srce i dali vjeru. U samostanu sestara karmelićanki upoznala je svoga budućega muža. Iako zadnjih 20 godina nastoji živjeti i svjedočiti vjeru u Isusa Krista naglašava da je prvi susret s Bogom bio jak i potresan, ali da svakodnevni susret s Bogom zahtjeva puno predanja i rada. Govoreći o svom životnom putu više puta je naglasila ljubav Božju i važnost molitve. Tajči danas nastupa po crkvama diljem Amerike promovirajući pjesme kršćanske tematike i govoreći o svom obraćenju. Svoje svjedočanstvo završila je pjesmom 'Milost' zahvalivši za sve milosti koje je primila u životu.

Župnik fra Duško Botica u ime svih slušatelja zahvalio je Tajči na pjesmi i riječi istaknuvši kako je ostao uistinu iznenađen njezinom velikom vjerom i duhovnošću.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1355
Ovaj mjesecOvaj mjesec68936
UkupnoUkupno7611437

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 51