Misionar don Boris Dabo posjetio župu Drniš

U nedjelju 3. kolovoza veliki broj župljana Drniša u crkvi Gospe od Ružarija, nakon dvije godine, ponovo je dočekao hrvatskog  misionara don Borisa Dabu iz Zambije. Don Boris, svećenik Krčke biskupije, dugogodišnji je misionar, koji djeluje u Zambiji od 1983. godine. Otvorio je misije u Shangombo i Lusu, a u siječnju 2011. misiju Ndjoko. Budući da se ovih dana nalazi na odmoru u Hrvatskoj posjetio našu župu Drniš.


Na župskoj misi koju je predvodio misionar Dabo  koncelebrirao je župnik fra Petar Klarić, fra Frane Samodol i fra Milan Ujević. Na početku su dvije djevojčice  pozdravile misionara a zatim je župnik izrazio svoju dobrodošlicu. Zahvalio je vjernicima na velikom odazivu  i sestrama franjevkama iz Šibenika koje su ovom prigodom došle kao i onima koje djeluju na župi. Liturgijsko slavlje uzveličao je župski i dječji zbor Gospe od Ružarija.

Don Boris je u homiliji posebno istaknuo kako je molitva važna ali treba i djelovati. Ne možemo moliti Boga da nešto učini a mi ostati po strani. Potrebno je učiniti onoliko koliko možemo i koliko nam naše sposobnosti dopuštaju a ostalo prepustiti Bogu.

Po završetku misnog slavlja djeca su predala misionaru darove: dječje radove, svećeničko ruho za novu misiju Nawindu.  Župljani su se pobrinuli da ne izostane drniški pršut, domaći sir i kruh. Don Boris je drnišanima poklonio  ručni rad – sliku izrađenu od listova banane te bubanj uz duhovitu napomenu da su to "afričke orgulje".

Nakon izmjene darova u crkvi je nastavljen razgovor sa misionarom a on je izrazio svoje divljenje i zahvalnost  drnišanima na njihovoj velkodušnosti u pomaganju misijama. Potom se u društvu svojih pratitelja sestre Agneze i zeta Pia zadržao u župskoj kući na ručku sa župnikom fra Petrom i još nekoliko fratara i časnim sestrama koje djeluju na župi.

Puni dojmova zahvaljujemo Bogu za ovaj susret s našim misionarom Dabom i duhovno obogaćenje koje smo svi skupa osjetili i doživjeli njegovim boravkom među nama. Vjerujemo da će našim župljanima ovo biti podrška u njihovim plemenitim nakanama koje srce ispunjavaju neprolaznom radošću.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1160
Ovaj mjesecOvaj mjesec68741
UkupnoUkupno7611242

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 46