Pomoć župe Main-Taunus/Hochtaunus Anđelima u Splitu

Voditelj hrvatske katoličke župe Main-Taunus/Hochtaunus fra Marinko Vukman posjetio je 19. kolovoza 2014. drugi put Udrugu Anđeli u Splitu koja skrbi o djeci najtežim tjelesnim invalidima i djeci s teškoćama u razvoju i donirao joj 10.000,00 kuna, kao i razne poklone koji su razveselili dječicu Udruge Anđeli. Fra Marinko, koji je upoznat sa radom ove Udruge i svjestan je da je pomoć dobrih ljudi najvažnija za ovu Udrugu, sa djecom u vrtiću proveo je vrijeme u igri, veselju i razgovoru.


Naime, Udruga okuplja oko 270 djece s različitim teškoćama i pruža im usluge rehabilitacije, integracije i povremene skrbi, te se godinama bori za prava djece s teškoćama, kao i njihovih roditelja. S djecom rade stručnjaci raznih profila (fizioterapeuti, logoped, defektolog, radni terapeut, edukator, odgajatelji, njegovatelj, kinezi terapeut…) što kroz individualni rad, što kroz grupe u vrtiću i re/ha centru Udruge.

„Ovo je jedna u nizu humanitarnih akcija ove mlade i aktivne župe, koja je nedavno pomogla i poplavljenim područjima u RH i BiH. Već nekoliko godina školuje 150 djece u Africi, a također pomaže i rad časnih sestara Franjevki iz Splita, a koje djeluju u misijama u Kongu.

Ideja pomoći Udruzi Anđeli došla je od naših mladih koji se okupljaju u FRAMA-i i sami su potaknuli ovu akciju prije dvije godine kada smo i posjetili Udrugu prvi put i bili dirnuti malenim anđelima. Mladi su prigodom zadnjeg župskog slavlja odlučili da još jednom pomognu djeci s najtežim tjelesnim invaliditetom. S akcijama pomoći potrebitima, kako u lijepoj našoj tako i diljem svijeta nastavit ćemo i dalje, jer nas na to „tjera“ i naša kršćanska ljubav koja nema granica.“ – istaknuo je fra Marinko Vukman.

„Više smo nego ganuti i radosni zbog predivne geste našeg fra Marinka i mladih iz dijaspore, koji su nam pokazali da, iako su daleko, s nama su uvijek u mislima i molitvama. Od srca zahvaljujemo fra Marinku i cijeloj župi što su ponovo razveselili naše anđele.“ – zahvalila je Anka Đikić (edukatorica Udruge).

Na TV Jadranu je objavljen prilog koji možete pogledati OVDJE.
 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1222
Ovaj mjesecOvaj mjesec68803
UkupnoUkupno7611304

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 48