Permanentno obrazovanje mlađih svećenika

Ovogodišnje permanentno obrazovanje mlađih svećenika Splitske metropolije održano je u kući susreta „Emaus“, u Potocima kod Mostara (BiH). Susret se odvijao od 25. do 28. kolovoza 2014. godine, a bilo je nazočno više od 30 svećenika Splitske metropolije i Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja. Cijelom susretu su prisustvovali, te i aktivno sudjelovali, splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić, dubrovački biskup Mate Uzinić te provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Joško Kodžoman, a sve je organizirao i vodio pastoralni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije dr. don Nediljko Ante Ančić.


Permanentno obrazovanje se odvijalo pod temom “Obiteljski pastoral u novoj fazi evangelizacije”, te je svaki dan bilo po jedno, odnosno dva predavanja u okviru tematike obiteljskog pastorala. Predavači su bili: prof. dr. Zlatko Miliša, profesor na Filozofskom fakultetu u Osijeku, prof. dr. don Alojzije Čondić, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu, mr. Zrinka Gregov, profesorica na veleučilištu VERN i mr. fra Petar Klapež, gvardijan Franjevačkog samostana u Sinju. Nakon pojedinog predavanja bio je rad u skupinama, gdje su sudionici mogli detaljnije raspravljati o zadanoj temi, a vrhunac je bio zajednički plenum, gdje bi se pročitao izvještaj rada pojedine skupine i zaključci do kojih je skupina došla, uz mogućnost daljnje rasprave.

Susret je posjetio i mostarsko-duvanjski biskup Ratko Perić koji je izrazio svoju potporu i riječ ohrabrenja mladim svećenicima. Ovo permanentno obrazovanje obilježio je i izlet u Franjevački samostan u Širokom Brijegu, gdje su se mladi svećenici upoznali s vjerničkom poviješću toga kraja, te imali priliku posjetiti bogatu galeriju i riznicu Samostana. Budući da se izlet poklopio s proslavom dvadesete obljetnice osnutka mjesnoga ogranka Franjevačke mladeži, središte izleta bilo je euharistijsko slavlje koje je predvodio mons. Marin Barišić, zajedno sa svećenicima i nekoliko stotina mladih framaša. (Tekst i fotografije: www.nadbiskupija-split.com)


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas246
Ovaj mjesecOvaj mjesec7250
UkupnoUkupno7622128

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 44