Berlin: Internacionalna krunica za djecu

U izdanju Hrvatske katoličke misije Berlin prigodom 10. obljetnice tiskana je na 92 stranice dokumentacija o Internacionalnoj krunici za djecu koja se održavala od 2004. do 2014.

Urednica Anica Krstanović napisala je u uvodniku: „U vremenu od 2004. do 2014. godine, u Hrvatskoj katoličkoj misiji Berlin, održano je ukupno osam "Internacionalnih krunica za djecu". U organizaciji Hrvatske misije pod vodstvom župnika fra Petra Čirko i fra Radoslava Tolić, te koordinaciji tima laika u tih proteklih 10 godina, između 4.000 i 5.000 djece, različitih nacija, molilo je Gospinu krunicu na dvanaest različitih jezika. U molitvi i pjesmi sudjelovala su djeca iz cijele berlinske Biskupije, pogotovo iz naše misije te ostalih stranih misija. Krunicu su predvodili nunciji, kardinali, biskupi te prelati iz berlinske Biskupije. Internacionalna krunica proizašla je iz mjesečne dječje krunice, koju je predvodio fra Radoslav, a koja je potaknuta od vodstva Marijine Legije. Ukupno je djeci podijeljeno preko 5000 misijskih krunica, bezbroj knjižica i letaka sa uputama molitve krunice, kako bi se potaknula molitva u obitelji. Molilo se za različite potrebe, za djecu i obitelji u Berlinu te na svim kontinentima. Animiranje i pjevanje predvodili su na početku dječji zbor "Berlinski Mališani" te kasnije Zbor mladih HKM Berlin.


"Projekt" Internacionalne krunice dokaz je dobre i plodonosne suradnje svećenika i laika na dobrobit katoličke Crkve, buđenju vjere i molitve u obiteljima te svjedočanstvu "žive" Crkve.

Dokumentacija prikazuje kako je jedna cijela generacija djece "odrastala" uz krunicu, kako je zajedničko ulaganje različitih talenta laika u suradnji sa svećenicima dovelo do ostvarenja jednog uspješnog projekta za vjeru i Crkvu. Pokazuje i kako Hrvatska katolička misija daje, i na ovaj način, već godinama veliki doprinos jačanju vjere u berlinskoj Biskupiji.

Neka ova dokumentacija bude lijepo sjećanje na sve krunice koje su organizirane u i od naše misije te "svjedočanstvo kako bi ovo potaknulo i ostale na nasljedovanje, jer primjeri privlače". Slava i hvala Isusu!“

pdf format


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1527
Ovaj mjesecOvaj mjesec20886
UkupnoUkupno7635764

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 145