Drniš: Primanje i zavjetovanje u OFS-u

Nakon trodnevne duhovne obnove  koju je za sestre iz Franjevačkog svjetovnog reda pripremio i predvodio fra Augustin Kordić donedavni duhovni asistent Nacionalnog bratstva OFS-a iz Zagreba  dana 28. 09. 2014. sestre su obnovile zavjete, a jedna kandidatkinja je primljena u novicijat.


Teme duhovne obnove su bili životi i djelovanje Sv. Franje i Sv. Klare te povijest nastanka i uloga svjetovnih franjevaca u životu crkve.

Svečanost primanja i zavjetovanja je obavljena na sv. misi  u 18.00 sati u crkvi Gospe od Ružarija koju je predvodio fra Augustin Kordić u koncelebraciji s našim župnikom fra Petrom Klarićem, fra Matom Gverićem gvardijanom visovačkog samostana, dekanom i župnikom Miljevaca fra Ivanom Vidovićem, župnikom Siverića fra Stjepanom Matićom, župnim vikarom fra Mariom Radmanom  i ostalom braćom svećenicima.

Područna ministrica iz Zadra Verica Uglešić u nazočnosti još dvoje trajno zavjetovanih članova kao svjedoka  primila je novu članicu u formaciju (novicijat) te je prihvatila privremene i trajne zavjete ostalih sestara.

Sestrama su nakon obreda primanja i čestitki braće franjevaca i sestara franjevki  uručeni  znakovi Franjevačkog svjetovnog reda nakon čega su se upisale u registar za arhivu bratstva.

Svečanost su uveličali članovi drniške Frame koji su na svetoj misi pjevali i svirali, kao i nazočnost članova obitelji sestara franjevki i brojni vjernici.

Sestre su se obvezale živjeti po Pravilu svjetovnih franjevaca živeći Evanđelje Isusa Krista i nasljedujući primjer Sv. Franje Asiškog.

Na kraju sv. mise sestra Marija Grcić je pročitala kratki zapis „PLAN GOSPODNJI“ o počecima i hodu našega bratstva od 2008. godine do danas, te su uslijedile zahvale i pozdravi ministrice Svemirke Matić i župnika fra Petra Klarića.

Poslije sv. mise uslijedilo je zajedničko fotografiranje i druženje u župnoj kući u Drnišu u ozračju zajedništva i međusobne radosti.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas305
Ovaj mjesecOvaj mjesec67886
UkupnoUkupno7610387

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 28