Frankfurt: Obred preminuća i proslava blagdana sv. Franje

U Hrvatskoj katoličkoj misiji (HKM) Frankfurt svečano je misnim slavljem u subotu 4. listopada 2014. proslavljen blagdan sv. Franje Asiškoga u crkvi sv. Ante tijekom koje je bilo primanje, obećanje i zavjetovanje članova Franjevačkog svjetovnog reda i Frame.


Obred preminuća sv. Franje bio je u petak 3. listopada u crkvi sv. Ante u Frankfurtu. Prije obreda molila se krunica, a potom je služena sv. misa, koju je predvodio dušobrižnik u toj misiji fra Marko Domazet Lošo uz suslavlje voditelja misije fra Željka Ćurkovića, misijskog dušobrižnika fra Ivana Čikare i voditelja HKM Rüsselsheim fra Ante Markovića. Na početku mise molila se večernja molitva. Fra Marko je u propovijedi podsjetio na životni put sv. Franje koji je nakon što je susreo Krista, odlučio dati sve Bogu i do kraja mu posvetiti svoj život. U mladosti je imao sve, ali nije bio sretan, te je težio za uzvišenim. Sv. Franjo je shvatio veličinu Božju i postao je primjerom mnogima koji su krenuli njegovim putom. U svijetu ga poštuju ne samo kršćani, već i pripadnici drugih vjera, pa i oni koji ne vjeruju. Hvalio je Boga za sva stvorenja, sve je nazivao braćom i sestrama. Sv. Franjo je posebno prepoznao Boga u potrebnima koji su bili na rubu društva, kazao je u propovijedi fra Marko. Nakon misnog slavlja slijedio je obred preminuća sv. Franje uz sudjelovanje svećenika, nove pastoralne suradnice s. Luce Petrović, kao i misijskog mješovitog zbora „Mato Lešćan“ pod vodstvom s. Pavlimire Šimunović te većeg broja vjernika. Tijekom obreda čitana su izvješća o premuniću sv. Franje sv. Bonaventure i brata Ilije. 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Slika sv. Nikole Tavelića u Promini

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas304
Ovaj mjesecOvaj mjesec58174
UkupnoUkupno7525007

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 39