Fra Luka Tomašević predsjednik Međunarodnog društva kliničke bioetike

11. Kongres Međunarodnog društva kliničke bioetike (ISCB) ove je godine održan u Kazanu (Tatarstan-Rusija) 10. i 11. listopada 2014.,  na kojem je sa svojim izlaganjem pod naslovom Bioethics from the point of view of the Ortodox Church (Russia), sudjelovao i profesor s našeg Sveučilišta u Splitu, prof. dr. sc fra Luka Tomašević, te mg Silvana Karačić (Trogir) i doc. dr. sc. Gordana Pelčić, pedijatar iz Rijeke i tajnica međunarodnog društva. Kongres je organizirao Kazansko državno medicinsko sveučilište, Kazanski (Privolgosko) federalno sveučilište i Kazansko državno poljoprivredno sveučilište. Na simpoziju su bila 42 sudionika među kojima je bilo samo sedam stranaca (Japanci i Hrvati) jer članovi Društva iz ostalog svijeta nisu došli.

Tema Kongresa je bila: Bioetika i medicinska etika: dijalozi 21. stoljeća. Radovi sa simpozija bit će objavljeni u časopisu Medicinskog sveučilišta na ruskom i engleskom jeziku.

Poslije Kongresa bila je i 11. Izborna skupština Društva na kojoj je prof. dr. fra Luka Tomašević postao četvrti predsjednik Društva koje u svojim redovima ima uglednih znanstvenika, akademika i zastupnika u parlamentima svojih zemalja. Valja naglasiti da je ovo međunarodno Društvo kliničke bioetike osnovao Hrvat iz Rijeke, pok. prof. Ivan Šegota.

Kazan je glavni grad ruske savezne države Tatarstana, jedne od danas najrazvijenijih ruskih država. Do tamo je  valjalo promijeniti četiri aviona i relativno se brzo stiglo. Ali u povratku se putovanje malo produžilo jer su sudionici simpozija htjeli putovati vlakom jedan dio puta i  tako vidjeti ruska prostranstva (nepregledne brezove šume). Put je trajao oko 12 sati, ali i divljenje nepreglednim stepama.


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas658
Ovaj mjesecOvaj mjesec658
UkupnoUkupno7615536

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 55