Drniš: Održan 2. Festival zborske duhovne glazbe „Jubilate Deo“

Drugi Festival zborske duhovne glazbe „Jubilate Deo“, održan je u subotu 25. listopada 2014. u župnoj crkvi Gospe od Ružarija u Drnišu. Pred brojnim auditorijem nastupilo je šest dalmatinskih zborova. Svojim nadahnutim izvedbama oko 150 pjevača predstavilo je svoj rad te pokazalo svu raskoš i ljepotu zborskog izričaja. Organizatori ovog festivala nenatjecateljskog karaktera bili su Pučko otvoreno učilište Drniš i Gradski pjevački zbor „Neuma“ iz Drniša, uz suorganizaciju Župe Gospe od Ružarija i Grada Drniša.

Pred Meštrovićevom Gospom Petropoljkom drniški ljubitelji glazbe, ali i posjetitelji iz drugih krajeva županije i šire (jer dobar glas daleko se čuje), uživali su u izvedbama Mješovitog pjevačkog zbora „Lira“ iz Vodica, Gradskog zbora „Makarska“ iz Makarske, Pjevačkog zbora „Sveti Juraj“ iz Pirovca, Hrvatskog pjevačkog društva „Bijaćka vila“ iz Kaštela, Hrvatskog pjevačkog glazbenog društva „Zoranić“ iz Zadra te domaćina, Gradskog pjevačkog zbora „Neuma“.

Nakon uvodne pjesme „Jubilate Deo“ (F. Debons) u „Neuminoj“ izvedbi, duhovni nagovor dao je priznati drniški pjesnik Miljenko Galić, a Festival je službeno otvorio gradonačelnik Drniša Josip Begonja.  Pred kraj koncerta nazočnima se prigodnom riječi obratio i domaći župnik fra Petar Klarić. Svi zborovi su za sjećanje sobom ponijeli zahvalnice dodijeljene od strane organizatora. Zajedničkom izvedbom marijanske pjesme „O, zvijezdo mora“ završen je ovogodišnji „Jubilate Deo“.

Nakon samog koncerta održan je okrugli stol na kojem su sudjelovali voditelji i predstavnici zborova, gdje su iznijeli vlastita iskustva iz zborskog rada te smjernice za daljnji ustrajan rad na promicanju zborske pjesme.

I ovaj, drugi po redu, Festival zborske duhovne glazbe „Jubilate Deo“, uspješno je realiziran. Poticaj je to da se krene u pripremu sljedećeg.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas749
Ovaj mjesecOvaj mjesec749
UkupnoUkupno7615627

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 40